Tilbage

Herning Kommune sælger ni udlejnings-ejendomme

Det er ikke en kommunal kerneopgave at leje boliger ud, mener Økonomi- og Erhvervsudvalget, der nu vil forsøge at sælge ni ejendomme med i alt 44 lejemål
01. november 2016

Ni af Herning Kommunes udlejningsejendomme, med i alt 44 lejemål, vil snart blive sat til salg.

Beslutningen om at sælge de ni ejendomme er taget, efter at byrådet i maj bad om en grundig vurdering af alle kommunalt ejede udlejningsejendomme. 

Når Herning Kommune vælger at sælge de udvalgte ejendomme, skyldes det, at rollen som udlejer og vicevært i boligejendomme ikke er en, som Herning Byråd anser for afgørende for den kommunale drift.

- Tendensen på tværs af kommuner er at udlicitere en række forskellige opgaver. I Herning Kommune har vi valgt at være lidt tilbageholdende med at konkurrence-udsætte de helt borgernære opgaver, eksempelvis madlavning og rengøring. Til gengæld mener vi så ikke, at det er kommunal kernevelfærd at udleje og vedligeholde boliger. Vi vil hellere udlicitere her, end på så mange andre områder, siger borgmester Lars Krarup.

Herning Kommune vil fortsat have anvisningsret til en lang række almene boliger, der kan dække kommunens behov for billige boliger til borgere i vanskelige situationer.

De nuværende lejere beholder deres nuværende lejekontrakter, selv om ejendommene skifter ejer, og de er fortsat beskyttet af lejeloven.

Indtægterne fra salget af ejendommene vil gå i kommunekassen. En foreløbig vurdering af ejendommene, inden mægler har været indenfor, anslår de forventede salgsindtægter til 13-16 millioner kroner.

Fakta:

Herning Kommune ejer en række boligejendomme. Byrådet aftalte i april 2016, at det skulle undersøges, om der var mulighed for at sælge nogle af ejendommene.

Forvaltningen har nu, i samarbejde med en ekstern ejendomsmægler, gennemgået samtlige ejendomme. Økonomi- og erhvervsudvalget har besluttet at forsøge at sælge i alt 9 ejendomme.

Lejerne i ejendommene er i denne uge blevet informeret om planerne. Lejerne vil efter et salg fortsætte med deres nuværende lejekontrakter, blot med ny udlejer.

De valgte ejendomme vil blive solgt ad to omgange. Første del omfatter disse syv ejendomme i Herning by:
Korsørvej 29 (12 lejemål).
Bethaniagade 19-23 / Smallegade 15 (7 lejemål).
Bethaniagade 35 / Herninglund 2-4 (4 lejemål).
Dalgasgade 14 (4 lejemål).
Ringstedvej 9 (4 lejemål).
Bethaniagade 11 (1 lejemål).
Næsholtvej 8, Gødstrup (1 lejemål).

Anden del omfatter to ejendomme i andre byer:
Nørrevang 39/Præstegårdsvej 20, Sunds (10 lejemål).
Hodsagervej 33C, Simmelkær (1 lejemål).

Kontaktinfo

Lars Krarup
Borgmester
Tlf.: 96282322
Send e-mail til borgmester@herning.dk

Anne Marie Muff
Afdelingsleder
Tlf.: 96 28 82 11
Mobil: 20837280
Send e-mail til ejdam@herning.dk

Peter Vallentin
Jurist
Tlf.: 96282319
Send e-mail til peter.vallentin@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.