Tilbage

Herning hædrer ny skole og ungdomsboliger

Den nye skole i Snejbjerg og 98 ungdomsboliger i tidligere plejehjem hædres med årets bygningspræmieringspris på Arkitekturens Dag

Et slidt plejehjem er blevet til 98 moderne studieboliger i centrum af Herning - og i Snejbjerg er der skabt en helt ny skole, indrettet til moderne undervisning.

De to projekter blev mandag hædret på Herning Rådhus, da borgmester Lars Krarup uddelte Herning Byråds Bygningspræmieringspris.

- Hvert år håber vi, at de rammer vi fra kommunen skaber, bliver udfyldt af dygtige private aktører der bygger nyt i høj kvalitet, og vi er ikke blevet skuffede i vores forventninger de seneste år. Igen i år har der været mange virkeligt kvalificerede byggeriet at vælge imellem, siger Lars Krarup.

De to vinderprojekter blev henholdsvis Snejbjerg Skole, som arkitektfirmaet Kjaer & Richter har tegnet for Herning Kommune samt Boligselskabet Fruehøjgaards ombygning af et plejehjem i Nørregade 9 til 98 moderne ungdomsboliger, tegnet af Årstiderne Arkitekter.

Det er 25. gang Herning Kommune uddeler priser for godt byggeri, og blandt bygherrer og arkitekter er det værdsat, at kvalitet bliver anerkendt.

- Vi er meget glade for at få sådan en pris. Vi synes selv, der har været meget spændende at skabe nyt liv i gamle bygninger, og det er blevet rigtig godt. Det betyder meget, at det også bliver anerkendt af andre. Vi har også planlagt, at det skal fejres i eftermiddag blandt alle medarbejdere, siger Birgitte Juhl, direktør for Boligselskabet Fruehøjgaard.

Hanne Pedersen, arkitekt ved Kjaer & Richter, er enig.

- Det er altid dejligt at vinde en pris. Ved Snejbjerg Skole havde Herning Kommune lavet et meget gennemtænkt program, og jeg synes det er lykkedes at integrere programmets intention om bevægelse og multifunktionalitet i projektet, så det fremstår integreret med bygninger og udearealer, lyder det fra Hanne Pedersen.

Ud over de to priser valgte Præmieringsudvalget at give hædrende omtale til et villabyggeri i Lind, hvor arkitekt Ole Langhoff Jensen har tegnet et nyt hus til Pia og Jesper Dahl Sommer.

Vinder-projekter:

Af de fem nominerede blev to projekter valgt som vindere. De to projekter modtager et diplom samt en bronzeplade, der kan sættes op på byggeriet.

Ungdomsboliger i Nørregade 9, Herning.

Bygherre: Boligselskabet Fruehøjgaard. Arkitekt: Årstiderne Arkitekter.

Begrundelse fra Præmieringsudvalget: "Prisen gives for en differentieret om- og nybygning af et tidligere plejehjem til 98 nye ungdomsboliger. Ombygningen er lavet med stor fokus på variation i lejlighedstyperne med spændende og anderledes rumligheder. Projektet er et meget vellykket eksempel på transformation af ældre bygninger i kombination med nybyggeri og inspirerende fællesarealer"

Snejbjerg Skole

Bygherre: Herning Kommune. Arkitekt: Kjaer & Richter.

Begrundelse fra Præmieringsudvalget: "Prisen tildeles et overbevisende projekt, som tilpasser sig landskabet samt binder mange forskellige bygninger sammen til en helhed. Bygningskroppene skaber spændende rum mellem sig, som inspirerer til leg og læring samt fungerer som indgange til de forskellige skoleafsnit. Skolens placering mellem by og landskab giver byggeriet et dynamisk og varieret udtryk, når man bevæger sig rundt i området".

Villa-påskønnelse

Ud over de to vindere blev der i år uddelt en påskønnelsespris, der består af et diplom. Prisen går til et villabyggeri på adressen Fejerskovparken 131 i Lind.
Bygherrer er Pia og Jesper Dahl Sommer. Arkitekt: Ole Langhoff Jensen.

Begrundelse fra Præmieringsudvalget: "Påskønnelsesprisen gives for en gennemført villa, som skiller sig ud og introducerer en ny materialeholdning til villakvarteret. Huset har en overbevisende disponering og fremstår lys og åben med mange gennemtænkte løsninger samt integrering af energirigtige tiltag".

Kontaktinfo

Lars Krarup
Borgmester
Tlf.: 96282322
Send e-mail til borgmester@herning.dk

Lars Ravnemose
Arkitekt / projektleder
Tlf.: 96288544
Send e-mail til bekle@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.