Tilbage

Forkæmper for hørehæmmede får årets Handicappris i Herning

Onsdag eftermiddag fik Ole Madsen overrakt Handicaprådet i Herning Kommunes årlige pris
07. december 2017

Mere end 20 års engagement blev onsdag værdsat.

Her modtog næstformand i Høreforeningen i Herning, Ole Madsen, årets Handicappris i Herning Kommune.

- Igennem mange, mange år har prismodtageren arbejdet for at gøre det nemmere for handicappede at deltage i det offentlige liv. Han er en ihærdig lokal debattør, ikke mindst på vegne af døve og hørehæmmede, lød det blandt andet i den tale som viceborgmester Kent Falkenvig holdt ved overrækkelsen af prisen.

Ole Madsen har, udover at være en markant fortaler for hørehæmmede, også været frivillig på Plejecenter Lindegården i mange år, hvor han har skubbet beboerne rundt på ture i nærområdet, krydret med lokalhistoriske anekdoter. Erfaringer fra turene har betydet, at Ole Madsen også har engageret sig i arbejdet for at gøre Herning mere fremkommelig for kørestole. 

Fakta:

Det er Handicaprådet, der uddeler Handicapprisen. Det har de gjort siden 2009.

Prisen kan gives til:

En person, der bor i Herning Kommune, og som har ydet en ekstra indsats til gavn for handicappede i kommunen.

En person, forening eller organisation, som har været med til at skabe forhold, der er med til at øge livskvaliteten for handicappede.

En forretning, virksomhed eller forening samt foreningens frivillige ledere, der har gjort en særlig indsats for at integrere handicappede. Det kan være på arbejdsmarkedet og/eller i fritids- og samfundslivet.

Private og offentlige bygninger, hvor der er gjort en særlig og ny indsats for, at der er fuld tilgængelighed for brugere med forskellige typer af handicap. (Fysisk såvel som kommunikationshandicap).

Hoteller, restauranter, cafeer, biografer, teatre m.v., der har ydet en særlig indsats for, at handicappede kan bo, færdes og deltage i samfundslivet på lige fod med ikke handicappede.