Tilbage

4 danmarksmestre uddannet i Herning

DM i Skills er netop afsluttet med fire vindere der er uddannet i Herning-området. Næste år er Herning værtsby, når Business Region MidtVest er vært for DM i Skills i januar 2018.
01. februar 2017

Hele fire deltagere, der er uddannet I Herning vandt førstepladser ved DM i Skills, ligesom det blev til en flot 2.plads.

De fire danmarksmestre er: 

Murer Jacob Trærup Ahlgreen, Nørre Snede - Herningsholm Erhvervsskole og HD Byg, Ejstrupholm (Færdigudlært).

Gourmetslagter Rikke Juulsgaard Lauridsen, Holstebro - UCC Holstebro og Fruehøj Slagter, Herning.

Karrosseritekniker Nichlas Rosenkilde Thomsen, Karup - Teknisk Skole Silkeborg og VW Herning.

Maskinsnedker Lukas Kristoffer Brorfelde, Holbæk - Herningsholm Erhvervsskole og Malthe Gormsen ApS, Herlev.

Andenplads:

Social- og sundhedsassistent - hold med to deltagere: Ida Kaalund, Holstebro - Social- og sundhedsskolen, Herning og Region Midtjylland sammen med Majbritt Dupont Brixen Jensen, Vejle - Social- og sundhedsskolen, Herning og Herning Kommune (Færdigudlært - arbejder nu i Hjemmeplejen i Give).

Sideløbende med Danmarksmesterskabet afholdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd ude på den lokale erhvervsskole.

Tanken med denne konkurrence er at aktivere de besøgende grundskoleelever og gøre dem til aktive deltagere. De besøgende skoleelever havde i Aalborg mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de særlige "Prøv og mærk stande". Her kunne de også snakke med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

Her kvalificerede Børneskolen Bifrost fra Herning sig til finalen og endte på en flot 4. plads ud af 80 forskellige 8. klasser fra hele landet.

 

Herning bliver værtsby ved DM i Skills 2018

Efter tre dage i Aalborg er Skills-stafetten nu sendt videre til Business Region MidtVest, da næste års DM i Skills afvikles i Messecenter Herning 18.-20. januar 2018.

Ved det store, årlige danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne er omkring 300 unge med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste. 

Besøgstallet over mesterskabets 3 dage i Aalborg oversteg 50.000, hvilket gør DM i Skills til det største uddannelsesevent i Danmark.

 

Baggrund

SkillsDenmark har siden 2011 hvert år holdt DM i Skills, danmarksmesterskab for erhvervsuddannelserne. DM i Skills holdes i en ny kommune/region hvert år.

DM i Skills skal eksponere erhvervsuddannelserne på en positiv måde ved at vise de dygtigste eud-elever, der gennem konkurrencer yder deres bedste. Desuden skal mesterskabet ses som talentpleje for de dygtigste elever, ved at de får muligheden for at yde det ypperste og dermed måske ende som Danmarks, ja måske verdens bedste faglærte murer, maler eller konditor.

Endelig er der den internationale dimension. Ved deltagelse i internationale mesterskaber - EuroSkills og WorldSkills - får deltagerne i DM i Skills muligheden for at få prøvet deres kunnen af i en international sammenhæng.

 

Kontaktinfo

Merete Gammelmark
Udviklingskonsulent
Tlf.: 96288505
Send e-mail til bekmg@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.