Tilbage

Mormor skal styrke studerendes faglighed

Studerende der trives og sparrer på tværs af faggrupper kan blive de stærkeste medarbejdere i morgen. Det er tanken bag et nyt initiativ på Toftebo plejecenter i Hammerum.
13. juni 2017

Hver uge samles kommende sosu-personale og sygeplejersker på plejecentret til skemalagt studietid i et lokale, der ikke er, som studierum er flest.

Den nemmeste måde at beskrive rummet på er mormors dagligstue anno 1960. Her synker studerende ned i tunge plyssofaer blandt korsstingsbroderede pyntepuder, ryatæpper på væggene og drejeskivetelefon, til lyden af transistorradioens skratten. 

Fordybelse styrker studierne

Mormor-rummet danner rammen om kærkommen tid til fordybelse i studierne, sparring på tværs af faggrupper og samvær med andre studerende. Og det er ingen tilfældighed.

 - Her er rart at være, og de studerende kan lide at komme her. Det giver dem meget at komme væk fra afdelingen og få mulighed for at fordybe sig, som de kan her, fortæller Susan Johanne Pedersen, som er leder af centret.

En af sidegevinsterne ved den skemalagte studietid sammen med studerende inden for andre fag skal gerne være en højere faglighed, pointerer hun. 

Bejler til fremtidens personale

På kakkelbordet lokker Kongen af Danmarks-bolsjer i syltetøjsglas om kap med fagblade i ældrepleje. Men inden for en overskuelig årrække vil plejehjem som Toftebo mangle kvalificeret arbejdskraft, forudser Susan Johanne Pedersen, og så gælder det om at have gjort sig attraktive over for fremtidens personale.

 - Det bliver sværere at rekruttere, der bliver flere ældre at passe, og de bedste medarbejdere kommer ikke af sig selv. Vi får brug for fagligt dygtigt personale, så vi vil gerne, at vores studerende husker os som et spændende sted at være og søger tilbage, når de er færdiguddannede. For os er det en investering det her, fastslår hun. 

Toftebo som uddannelsessted

Toftebo Pleje- og Aktivitetscenter uddanner social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter og sygeplejestuderende fra skoler i både Herning og andre steder i Midtjylland.

Se mere om Toftebo Pleje- og Aktivitetscenter.
Mosaik

Kontaktinfo

Susan Johanne Pedersen
Centerleder
Tlf.: 96285801
Mobil: 29671230
Send e-mail til tofbp@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.