Tilbage

Midt- og vestjyske kommuner udgiver skolebog, der brander erhvervsuddannelser

Den nye bog hedder ’Fang Erhvervsuddannelserne’ og indeholder opgaver, der giver skoleelever et indblik i 31 forskellige erhvervsfaglige uddannelser.
07. maj 2017

Tal for Danmarks Vækstråd fortæller, at der på landsplan kommer til at mangle 85.000 erhvervsfagligt uddannede i år 2025. Midt- og Vestjylland vil i særlig grad blive ramt af udfordringer i forhold til at tiltrække denne type arbejdskraft.

Det gør de syv samarbejdskommuner i Business Region Midt Vest nu noget ved. Med støtte fra Region Midtjylland til aktiviteter knyttet til DM i Skills 2018 har kommunerne udgivet en bog til undervisningsbrug i folkeskolen. Bogen hedder 'Fang Erhvervsuddannelserne' og indeholder 31 opgaver, der hver især har fokus på en erhvervsuddannelse.

- Målet er at give vores skoleelever et indblik i de mange spændende uddannelsesmuligheder, der er indenfor det erhvervsfaglige. Det unikke ved skolebogen er dels, at den er forfattet af folkeskolelærerne selv, men også at opgaver lever op til pensum og derfor kan indgå som en del af den almindelige undervisning, fortæller Pia Klostergaard, projektleder for uddannelsesmaterialet fra Skive Kommune og medredaktør på bogen.

Helt konkret betyder det, at eleverne for eksempel kan lære om uddannelser som tømrer, anlægsgartner og klejnsmed, mens de har matematik, mens elektriker- og bager- og mekaniker-uddannelserne knytter sig til skolefaget fysik/kemi.

Bogen ligger gratis online

Som et led i arbejdet med de fagrelevante opgaver åbner bogen desuden op for såkaldte 'Åben Skole Aktiviteter'. Her kan eleverne eksempelvis besøge en lokal håndværker eller en uddannelsesinstitution i skoletiden.

- Vi håber, at skolerne vil tage rigtig godt imod bogen og bruge den aktivt i undervisningen. Det er et godt materiale, som kan være med til at pirre elevernes nysgerrighed i forhold til de mange spændende erhvervsuddannelser, der er at vælge imellem, siger Merete Gammelmark, der er lokal programleder på DM Skills 2018 for Business Region MidtVest og medredaktør på bogen.

Bogen 'Fang Erhvervsuddannelserne' vil blive taget i brug i undervisningen på folkeskolerne i de syv kommuner bag projektet; Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive samt Struer Kommune.

Derudover kommer bogen og de 31 opgaver til at ligge frit tilgængeligt online på

SkillsDenmarks side www.skillsdenmark.dk, så folkeskoler og lærere i hele Danmark har mulighed for at bruge materialet i deres undervisning.

Kontaktinfo

Merete Gammelmark
Udviklingskonsulent
Tlf.: 96288505
Mobil: 21194522
Send e-mail til bekmg@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.