Tilbage

Børn bliver skrappe til skrald

I efteråret er der Skraldiade for 5-8 årige børn i Herning Kommune. Børnehaver, skoler SFO'er og indskolingen kan melde sig til arrangementet.

Send din tilmelding nu.

Tilmeldingen er overskredet, men da vi stadigvæk har ledige pladser, kan du godt nå og tilmelde dig. Det gælder både kommunal- og private skoler. 

Skraldiaden bygger på en sjov og medrivende historie om skraldehelten Reno og hans gode ven Dyret. Sammen kæmper de mod store bunker af affald i skoven. Ligegyldia og Robert Rå mødes ofte ude i skoven. Kan de have noget med affaldsbunkerne at gøre? Historien rejser spørgsmålet: Hvor kommer alt affaldet fra? Det er et mysterium! For når Reno spørger folk, så er der ingen, der smider affald i skoven. Mystisk !!!

Det bliver børnene, der skal hjælpe Reno. Han gør børnene til sine Affaldsdetektiver, og de bliver involveret i at opklare mysteriet om affaldsbunkerne. Reno arrangerer en Skraldiade, hvor børnene gennem forskellige lege lærer at håndtere affaldet korrekt - og bliver "skrappe til skrald!"

Affald er en ressource

Det hele handler - ud over at have det sjovt - om at få børn til at forstå, at affald ikke bare er affald. Affald kan bruges til noget fornuftigt.

Som deltagere i Skraldiaden får børnene breve fra helten Reno. De kommer til at møde ham og Dyret, Ligegyldia og Robert Rå i skikkelse af professionelle skuespillere til Skraldiadeshowet. Her møder de også alle de andre Affaldsdetektiver, ser musicalen "Renos rene skov", synger skralderap og spiller musik på deres skralde-instrumenter.

Selve showet er målrettet børn i alderen 5-8 år. Andre børn i institutionen eller på skolen kan selvfølgelig deltage i de mange lege og aktiviteter i Skraldiaden.

Find din lokale affaldskontakt og få mere info. 

Alle grupper, der deltager, får bogen om Reno og cd'en med musikken
fra musicalen - billedbøger til alle børnene og forskellige inspirationsmaterialer til det pædagogiske arbejde.

Skraldiadeshow

Skraldiadeshowet finder sted mandag 9. oktober 2017 kl. 9.30 og kl. 13.00. Det foregår i Herning Kongrescenter, Østergade 37, 7400 Herning

Illustrativt billede

Kontaktinfo

Kirsten Agerlund Knudsen
Miljømedarbejder
Tlf.: 96288155
Send e-mail til gafka@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

 

Kontaktinfo

Telefonisk henvendelse:

Den Grønne Linje
Tlf.: 96288080
Send e-mail

Åbningstider
Mandag: 8-16
Tirsdag - Onsdag: 8-15
Torsdag: 8-17
Fredag: 8-12

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Læs mere om sikker mail