Tilbage

Cykl dig glad i hele maj

Få sol i nakken og smil på læben sammen med kollegaerne. Kampagnen VI CYKLER TIL ARBEJDE handler i år om glæden ved at cykle. Der er rejser, cykler og mange andre flotte præmier på højkant.
20. marts 2017

"Cyklen kan noget, som hverken bilen, bussen eller toget kan. Den vækker dig om morgenen. Den giver dig dagens motion. Den giver dig ro til at klare tankerne efter en lang dag. Med cyklen har du smil på læben og overskud i hverdagen. Ikke så sært, at forskere har kåret cyklister til de gladeste pendlere."

Sådan indleder Cyklistforbundets i år sin opfordring til at cykle til arbejde hver dag i maj sammen med kollegaerne. Kampagnen VI CYKLER TIL ARBEJDE skal motivere flere til at komme op på cyklen uanset, om det er citybiken, hverdagscyklen, elcyklen eller mountainbiken.

Rasmus Bartholdy, Projektleder for Herning Cykler, siger:

- I Herning kommune vil vi gerne hjælpe til med at gøre det lettere og sjovere at træffe nogle valg som er sundere for en selv og miljøet - mere cykling er et af de valg der virkelig kan rykke på nogle ting. Derfor er vi med i "VI CYKLER TIL ARBEJDE" hvor den gode pointe og den sjove konkurrence mellem kolleger og mellem virksomheder, går hånd i hånd. 

Glæde og fællesskab

Sidste år cyklede over 65.000 cyklister i alt 10.927.383 km i VI CYKLER TIL ARBEJDE.

Direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, håber, at det bliver endnu flere i år. Han siger om årets kampagne:

- Det daglige cykeltur gør rigtig meget godt for ens livskvalitet og for vores velbefindende. Men det skal være lysten, der driver værket. Derfor sætter vi i år fokus på friheden, glæden ved at cykle og glæden ved fællesskabet med kollegerne. Og for nye cyklister også glæden ved at udfordre sig selv og prøve noget nyt. 

Konceptet er enkelt

I samler et hold af 4-16 kollegaer, tilmelder på kampagnens website www.vcta.dk, cykler på arbejde så mange dage som muligt i maj måned og registrere alle cykeldage på nettet. Jo flere dage der cykles, desto flere lodder får holdet til den store lodtrækning om rejsegavekort, cykler, miniferier og gavekort til en lang række butikker og gode oplevelser. 

- Det handler ikke om at cykle længst eller hurtigst. Alle dage på cyklen tæller uanset om man cykler kort eller langt, til bus eller tog eller blot den ene vej. VI CYKLER TIL ARBEJDE er for alle uanset, om man er debutant eller erfaren, siger Klaus Bondam.

Det koster 60 kr. pr. deltager at cykle med. Alle typer af cykler må anvendes - inklusiv el-cykler, mountainbikes og racercykler. Cyklistforbundet står bag kampagnen i samarbejde med kommuner og ITD - brancheorganisation for den danske vejtransport.

Giv virksomhedens grønne profil et tjek

Bondam opfordrer samtidig virksomheder til at bruge kampagnen som anledning til at se den grønne profil efter i sømmene. 

- Som virksomhed har man flere muligheder for at gøre det nemmere og mere attraktivt for medarbejderne at tage et sundt, grønt transportvalg. Det handler om at tilbyde ordentlige cykelforhold - fx gode steder at parkere sin cykel tæt på indgangen og gode bade- og omklædningsforhold, siger Klaus Bondam.

Præmie

VI CYKLER TIL ARBEJDE's samlede præmiepulje er på 468.000 kroner. Alle præmier kan ses på www.vcta.dk. Der er i år to hovedpræmier, som går til alle deltagere på de vindende hold: Et rejsegavekort på 10.000 kroner til Ruby Rejser og kvalitetscykler fra det danske cykelfirma SCO. Alle holdkaptajner deltager i kaptajnskonkurrencen om et 5-stjernet spa-ophold ved Flensborg Fjord.

Herning Kommunes ekstra præmie vil igen i år gå til et lokalt vinderhold, som derved får mulighed for en hyggeaften med cykelkollegaerne. Arbejder du i Herning Kommune, er der altså en ekstra god grund til at samle et VCTA cykelhold 2017.

VCTA vinderhold 2017 "Team Højgård" fra Højgårdsskolen

VCTA vinderhold 2017 "Team Højgård" fra Højgårdsskolen

Vi cykler til arbejde

Vi styrker fællesskabet på arbejdspladsen, finde cykelglæden og vinde gode præmier?

Vi cykler til arbejde logoLæs mere på VCTA.dk