Tilbage

Herning hædrer tre byggerier

Tre flotte og meget forskellige projekter modtager Herning Kommunes Bygningspræmieringspris. Se billeder af vinderbyggerierne her.
02. oktober 2017

Lkrarup Icronhammer Og Ndamgaard

Foto (fv.): Borgmester Lars Krarup overrækker prisen til arkitekt Ingvar Cronhammer og bygherre Nils Damgaard.


Tre byggerier i særlig høj kvalitet har fået Herning Byråds Bygningspræmieringspris. Det skete mandag middag i byrådssalen på Herning Rådhus. Borgmester Lars Krarup (V) stod bag overrækkelsen af priserne.

- Herning Kommune gennemgår en stor udvikling i disse år. For at den udvikling kan fortsætte, er det nødvendigt, at vi skaber flotte og levende byer med god arkitektur, pointerede Lars Krarup.

- Kommunen sætter rammerne, men vi er afhængige af, at dygtige, private aktører udfylder dem med byggeri af høj kvalitet. Det gør de år efter år, og det ser vi som et tegn på et godt samspil mellem kommunen og de private aktører. Det er vi stolte af.

Byrådets bygningspræmieringspris blev uddelt på Arkitekturens Dag. En dag hvor den gode arkitektur hyldes og diskuteres.

- Vi håber, at prisen vil inspirere også kommende bygherrer til at lægge vægt på god arkitektur, så kommunen udvikler sig i en smuk og bæredygtig retning, lød opfordringen fra Lars Krarup.

Og vinderne er…

Af de seks nominerede blev tre projekter valgt som vindere. De tre projekter modtager et diplom samt en bronzeplade, der kan sættes op på byggeriet. De tre vindere er:

Maskinhus i Lund. Bygherre: Nils Damgaard. Arkitekt: Ingvar Cronhammer.

Præmieringsudvalget begrunder tildelingen: "Prisen gives for et spændende projekt, som balancerer mellem kunst og arkitektur. Projektet virker nærmest skalaløst og kultisk med store døre og runde vinduer. Bygningens legende begejstring for detaljer og materialer samt lysten til at lave specialløsninger, gør bygningen unik og inspirerende."

Handelshuset ved Herningsholm Erhvervsskole. Bygherre: Herningsholm Erhvervsskole. Arkitekt: C. F. Møller.

Begrundelsen fra præmieringsudvalget lyder: "Prisen tildeles et overbevisende projekt, som skaber et spændende og inspirerende undervisningsmiljø. Bygningen danner en flot plads med velfungerende udearealer i sammenhæng med den eksisterende erhvervsskole. Projektet har en meget høj kvalitet i planløsningen og detaljeringen af facaderne".

Nørregade 44 i Herning. Bygherre: MJT, Henning Moeskjær. Arkitekt: Arkitec.

Begrundelse fra præmieringsudvalget: "Prisen gives for en gennemført renovering og ombygning af en kontorbygning fra 60'erne. Bygningen er renoveret med respekt for det oprindelige udtryk og med en høj kvalitet i materialevalg og detaljering. Projektet er et vellykket eksempel på transformation i stedet for nedrivning, til inspiration og forbillede for andre renoveringer."

For to af prismodtagernes vedkommende er det anden gang, de løber med prisen. Det gælder den private bygherre Nils Damgaard, som modtog prisen for restaureringen af gården Margrethelyst fra 1842, da Bygningspræmieringsprisen i sin tid blev indstiftet i 1991. Og det gælder rådgivningsfirmaet MJT, som stod bag opførelsen af boligbyggeriet Grøndahlsparken, som modtog prisen i 2013.

Om Bygningspræmieringsprisen

• Bygningspræmieringsprisen uddeles på Arkitekturens Dag, 1. oktober, og kan gå til byggerier og anlæg i Herning Kommune

• Formålet med prisen er at fremhæve det gode byggeri og det gode eksempel. Gerne sådan, at det smitter af på andre bygherrers lyst til at lave gode og smukke bygninger

• Byrådet og Akademisk Arkitektforening har nedsat et bedømmelsesudvalg, der vurderer alle indkomne forslag

• Prisen kan gives til alle typer og størrelser af byggeri og anlæg - af arkitektonisk høj kvalitet

• Alle kan indstille bygninger og anlæg til prisen. Det eneste formelle krav er, at byggeriet skal være taget i brug og officielt indviet

• Prisen er et diplom og en bronzeplakette med inskription. Diplomet går til bygherre og arkitekt, mens bronzeplaketten opsættes på bygningen

Kontaktinfo

Lars Ravnemose
Arkitekt / projektleder
Tlf.: 96288544
Send e-mail til bekle@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.