Tilbage

Herning Kommunes erhvervsklima er i top - for ottende år i træk

2017 er ottende år, Dansk Industri måler det lokale erhvervsklima - og ottende gang Herning Kommune ligger i toppen
05. september 2017

Herning Kommune er et af de absolut bedste steder i Danmark at drive virksomhed. Det siger de virksomheder, der allerede ligger i kommunen, i Dansk Industris årlige måling af det lokale erhvervsklima.

Med en 3.plads i 2017 er det ottende år i træk, at Herning Kommune placerer sig i toppen. Faktisk siger hele 87 procent af virksomhedslederne, at de vil anbefale andre at etablere sig i Herning Kommune.

- Den stabilitet, der er i de her tal, er jeg rigtig, rigtig glad for. Når vi år efter år efter år er med helt i toppen, så kan det kun være fordi Herning Kommune rent faktisk er et rigtig godt sted at drive og etablere virksomhed, siger borgmester Lars Krarup.

På en lang række af de punkter, som analysen måler, er Herning Kommune gået frem, og det gælder også de blødere ting, der har stor betydning for virksomhederne.

- Jeg hæfter mig især ved, at de lokale virksomheder sætter stor pris på vores folkeskole og børnepasningstilbud. Vi har taget et stort spring op ad listen, og er nu faktisk i top 10 i Danmark, når det gælder folkeskolen. Det viser, at erhvervslivet sætter pris på vores massive satsning på, at Herning Kommune er et rigtig godt sted at bo, når hverdagen skal hænge sammen. siger Lars Krarup. 

Fokus på arbejdskraft

Herning Kommune arbejder konstant og målrettet med at skabe gode forhold for både eksisterende og nye virksomheder.

- Sidste år fremhævede virksomhederne, at tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft var deres største udfordring. Det har vi fra kommunes side haft målrettet fokus på, og det kvitterer virksomhederne også for ved at sende os frem fra en 14. til en 8.plads i Danmark. Jeg er glad for, at vores indsats virker, men det er samtidig et fokus, vi fortsætter, fordi virksomhederne igen i år vurderer, at tiltrækning af arbejdskraft bliver deres største udfordring i det kommende år, siger Lars Krarup.

Kontaktinfo

Lars Krarup
Borgmester
Tlf.: 96282322
Send e-mail til borgmester@herning.dk

Henrik Kjeldsen
Erhvervs- og Borgerservicechef
Tlf.: 96288510
Mobil: 21295343
Send e-mail til henrik.kjeldsen@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.