Tilbage

VM i Ishockey i Herning får sin egen fanby med 8000 beboere

Tusindvis af hockey-fans fra hele verden får en unik oplevelse i Hockey Camp Herning
01. september 2017

Logo Hch

Fredag 1.september starter billetsalget til VM i Ishockey i maj 2018 - det største sport event som Danmark nogensinde har været vært for.

I Herning, der sammen med København er værter, glæder byen sig til at tage imod tusindvis af hockeyfans fra både Danmark og de syv øvrige nationer, der spiller i gruppe B: Finland, USA, Canada, Norge, Tyskland, Letland og Sydkorea.

Hockey-fans er kendt for at være festlige, fredelige og fornøjelige på tværs af nationaliteter, og det har VisitHerning, MCH og Herning Kommune valgt at forstærke ved at bygge Hockey Camp Herning.
Hockey Camp Herning vil blive en by i byen med underholdning, fanaktiviteter, købmand og 8000 overnatningspladser i mange forskellige prisklasser.

Dermed tackler Hockey Camp Herning den store og spændende opgave, Herning som værter står overfor med et VM, hvor der er mere end 300.000 billetter til salg alene til kampene i Jyske Bank Boxen.

- I Herning er vi kendt for at se muligheder frem for begrænsninger. Hockey Camp Herning er udtryk for en genial løsning på en udfordring. Vi opbygger en hel campingplads med festivalstemning. Samtidig indretter vi en masse midlertidige værelser inde i nogle af de mange messehaller ved siden af Jyske Bank Boxen. Vi bygger simpelthen en lille ishockey-by kun 200 meter fra den bane, kampene skal spilles på. Det bliver et helt unikt miljø, siger Jørgen Krogh, direktør for By, Erhverv & Kultur i Herning Kommune.

Interessen for Hockey Camp Herning er allerede stor fra fans i nogle af de store hockey-lande, der skal kæmpe om VM-trofæet. Fan-byen har eksempelvis været nyhedsstof i finske medier, ligesom rejsearrangører fra flere forskellige nationer har været på besøg i Herning for at høre mere om tilbuddet.

- Vi håber på rigtig mange henvendelser i de kommende dage, når billetsalget åbner, og vi er helt klar. For VisitHerning bliver VM i Ishockey en enestående mulighed for at vise Herning frem for hele verden, og vi glæder os utrolig meget til at servicere gæsterne, siger Søren Juul Baunsgaard, direktør i VisitHerning.

Læs mere om Hockey Camp Herning på VisitHernings hjemmeside her.

Og følg med i det nyeste fra Hockey Camp Herning på Facebook-siden her.

 

Fakta om Herning - Danmarks Ishockey-by nummer 1

Herning er Danmarks førende Ishockey-by. Herning Ishockey Klub - og eliteoverbygningen Herning Blue Fox - er Danmarks mest vindende klub med 16 nationale mesterskaber.
Fem spillere fra Herning Ishockey Klub spiller eller har spillet i NHL, blandt andet Frans Nielsen (Detroit Red Wings), Frederik Andersen (Toronto Maple Leafs) og Oliver Bjorkstrand (Columbus Blue Jackets).

Herning Kommune har cirka 88.000 indbyggere og selve Herning by cirka 50.000 indbyggere.
Jyske Bank Boxen, hvor gruppe B i VM i Ishockey skal spilles, opereres af MCH, der er er Skandinaviens største messe-og oplevelsescenter, med omkring 1 millioner årlige gæster, og adgang til det europæiske motorvejsnet lige ved døren.

Herning har stor erfaring med store sport events og har tidligere været vært for bl.a. VM i brydning og VM i kvindehåndbold, EM i herrehåndbold, cykling, svømning, volleyball, badminton, triatlon og U21-EM i fodbold, ligesom to etaper af Giro d'Italia er kørt i Herning og omegn.

Om IIHF VM 2018

IIHF Ishockey VM 2018 afholdes i Danmark, hvor Jyske Bank Boxen i Herning og Royal Arena i København lægger is til de 64 kampe. Eventet afholdes fra den 4. til den 20. maj 2018 med deltagelse af de 16 bedste ishockeynationer i verden.

Danmark har siden 2003 hvert år været kvalificeret til at spille med i A-VM. Hovedbilletsalget går i gang fredag 1. september 2017.

IIHF VM 2018 er blandt verdens største sportsevents og broadcastes i 165 lande til mere end 1,3 milliarder seere. Danmarks Ishockey Union arrangerer verdensmesterskabet gennem projektselskabet Ishockey VM 2018 P/S, der ejes ligeligt af DIU og Infront Sports & Media AG. VM-projektet støttes af Sport Event Denmark, Herning Kommune, Region Midtjylland, Københavns Kommune og Region Hovedstaden.

Kontaktinfo

Jørgen Krogh
Direktør for By, Erhverv og Kultur
Tlf.: 96288500
Send e-mail til bekjk@herning.dk

Elo Christensen
Sport Event Manager
Tlf.: 96288641
Mobil: 29288197
Send e-mail til bekec@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.