Tilbage

Virksomheder og ansatte kan få unge til at vokse - i arbejdstiden!

Lige nu søges flere talentspejdere til at hjælpe unge mennesker godt på vej til et sundt selvværd og en ungdomsuddannelse.
16. januar 2018

En af de virksomheder i Herning, der samarbejder med Landsforeningen Talentspejderne er Herning Vand. Her får medarbejderne nu et ekstra tilbud fra ledelsen til en spændende og varieret arbejdsdag: de må nemlig bruge 45 minutter om ugen af deres arbejdstid på at være mentor for en af Herning kommunes unge skoleelever i 7. - 9. klasse.

Adm. Direktør i Herning Vand Niels Møller Jensen, anser det for en lille investering, der kan gøre en stor forskel - både for den enkelte medarbejder og for de unge:

"Det er en fantastisk oplevelse at se et andet menneske vokse. Talentspejderne giver medarbejderne i Herning Vand mulighed for at blive dygtigere og på samme tid gøre en forskel for et andet menneske. Det giver rigtig god mening for os", siger Niels Møller Jensen. 

Brug for flere rollemodeller

I Herning Kommune er der brug for endnu flere frivillige voksne. Talentspejdernes mentorer er både de, der er på arbejdsmarkedet, og de, der er på efterløn eller pension.

Talentspejderne er et tilbud om 24 ugentlige møder mellem en voksen og en ung, der sammen sætter fokus på den unges særlige evner og talenter. Formålet er at styrke den unges tro på sig selv og motivere til at vælge en ungdomsuddannelse.

De mere end 350 talentspejdere på landsplan skaber gode resultater. Hele 86% af de unge gennemfører forløbet og siger efterfølgende, at det er noget af det bedste, de har været med til. Henved alle unge deltagere bliver efterfølgende vurderet uddannelsesparate.

At være talentspejder kræver ingen særlige forudsætninger andet end tid, lyst og overskud til at være rollemodel og hjælpe et ungt menneske godt på vej til et sundt selvværd og en ungdomsuddannelse.

Gratis mentorkursus

Talentprogrammet er enkelt bygget op og nemt at arbejde med. Alle mentorer får et gratis kursus, der giver indsigt i materialet, der skal bruges på møderne. Hvert møde med den unge varer ca. 1,5 time.

Mandag d. 26. februar 2018 kl. 8:30 - 15:00 afholder Landsforeningen Talentspejderne det næste certificerende mentorkursus i Herning.

Tag en snak med din arbejdsplads eller dine medarbejdere allerede i dag og henvend dig for tilmelding til kurset eller for nærmere information hos Sekretariat konsulent Marlene Damgaard på marlene@talentspejderne.org eller mobil: 23939030.

www.talentspejderne.org kan du læse mere om Landsforeningens arbejde. Talentspejderne er en frivillig, upolitisk og ikke religiøs, humanitær organisation. 

Dekorativt

Kontaktinfo

Stephan Ring Nielsen
Tlf.: 20636654
Send e-mail til ungsn@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.