Tilbage

Ulykken sker når vi mødes i krydset

Brug 2 sekunder mere på at orientere dig i krydset. De kommende uger sætter vi fokus på de mange kryds, vi kører gennem hver dag. Heldigvis går det godt de allerfleste gange. Men det er, når biler og cykler mødes i kryds, at de fleste alvorlige ulykker sker med cyklister.
07. maj 2018

Herning Kommune deltager i den landsdækkende kampagne sammen med Rådet for Sikker Trafik i ugerne 19 - 21. Kampagnen har til formål at nedbringe antallet af alvorlige cykelulykker. 

Bilister og cyklister vil møde budskabet i trafikken, hvor kommunen har sat plakater op i udvalgte kryds.  Derudover maler vi budskabet på asfalten på nogle  af kommunens cykelstier og cykelbaner ved kryds.

Det sker for at minde trafikanterne om, at det godt kan betale sig at bruge god tid på orientering op mod et kryds.

2 ud af 3 alvorlige cykelulykker sker i kryds. De alvorligste ulykker sker typisk, når en bil skal svinge til højre eller venstre og overser en cyklist, der skal lige ud. Ulykkerne sker oftest i myldretiden og rammer både mænd og kvinder i alle aldre. 

I Herning kommune er 15 cyklister i perioden fra 2012 til 2016 kommet alvorligt til skade i kryds på kommunevejene. De fleste af ulykkerne kunne have været undgået, hvis bare bilist og cyklist havde orienteret sig bedre.

Her kan du se filmen "Brug 2 sek. mere".

Kontaktinfo

Martin Lystbech Nørgaard Frandsen
Tlf.: 22467583
Send e-mail til vtbmf@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.