Tilbage

Overvældende interesse for Prins Henriks kunst

Rekordmange besøgende fra hele landet strømmer til for at se Prins Henriks kunst på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum i Herning.
14. marts 2018

Fra meldingen om Prins Henriks død og februar måned ud har der været fri entré til prinsens udstilling "Eventyrlig Dialog" på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum i Herning.

Interessen har været overvældende. Ved udgangen af februar måned ramte museet tæt ved de 9.000 gæster siden 14. februar.

- Det er uden sammenligning den største interesse nogensinde, og det tåler ingen sammenligning med tidligere udstillinger, konstaterer museumsleder Lotte Korshøj.

Det er en taknemmelig museumsleder, som kigger tilbage på de seneste uger med tusindvis af positive museumsgæster:

- Museet har mere end nogensinde været fyldt med god energi og positive tilkendegivelser. Det har været helt specielt at overvære den hjertevarme, der strømmer fra publikum. Jeg føler mig privilegeret over at være med til at give så mange gæster denne unikke oplevelse, siger Lotte Korshøj.

Alt personale tilkaldt

Museets frontpersonale har haft mere end almindelig travlt. Sidste søndag i februar, hvor besøgstallet nåede dagsrekorden på 1.443 gæster, måtte alt personale og frivillige hentes ind for at give gæsterne den bedst mulige oplevelse.

De mange gæster kommer fra hele landet, og det er et mere alsidigt publikum end normalt, som museet byder indenfor.

- Flere af de gæster, jeg har talt med, fortæller, at de ikke er vante museumsgængere. De besøger udstillingen, fordi prinsen har gjort et stort indtryk på dem. Den generelle tilkendegivelse er glæde og forundring over prinsens evner som skulptør, fortæller Lotte Korshøj.

I de mest travle perioder har op til fem museumsværter stået klar til at byde velkommen til museet og give hver enkelt gæst en kort introduktion til udstillingen.

- Mange gæster har bemærket den særlige modtagelse. Hos os er der ikke noget nyt i den personlige kontakt med gæsterne, men vi ved selvfølgelig godt, at det står i kontrast til tendensen med fx at downloade en app og opleve en udstilling gennem en smartphone, hvor der ikke er behov for at interagere med hverken museumsværter eller gæster, siger Lotte Korshøj og fortsætter:

- Den positive feedback, vi modtager både personligt og på sociale medier, bekræfter mig dog i, at museumsoplevelsen netop opstår i interaktionen. Det gælder naturligvis mellem værk og beskuer, men det gælder også med personale og øvrige besøgende.

Museets gestus med fri entré sluttede med udgangen af februar, men den store interesse gør, at udstillingen nu forlænges, så den kan opleves i Herning frem til og med 13. maj 2018.

Kontaktinfo

Lotte Korshøj
Museumsleder
Tlf.: 22936190
Send e-mail til chplk@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.