Fakta om Herning

Her finder du en række fakta om Herning Kommune og om selve Herning.

Herning Kommune er Danmarks tredjestørste kommune målt på arealet og Danmarks 12. største målt på indbyggertal.

1. januar 2017 var befolkningstallet 88.386 indbyggere, og Herning Kommune har i modsætning til en del andre jyske kommuner haft befolkningstilvækst de senere år.

Herning Kommunes slogan er; "Her er alle muligheder åbne." Og det er mere end bare en smart talemåde. Ikke mindst på event-området har kommunen de senere år sat nye standarder.

En perlerække af store koncerter og sports-arrangementer er blevet afviklet i Herning med starten på verdens hårdeste cykelløb, Giro d'Italia i 2012, som et af højdepunkterne. Også EM i kortbanesvømning, EM i herrehåndbold og VM i Kvindehåndbold har de senere år sat Herning som eventby på landkortet. 

I 2017 er Herning Kommune vært for EM i triatlon, EM i Landevejscykling og en Dressur World Cup-afdeling. I 2018 nås formentlig endnu et klimaks på event-fronten, når VM i ishockey for verdens bedste nationer blandt andet afvikles i Herning, hvor det danske landshold får hjemmebane.
I 2019 gælder det VM i Herrehåndbold, der afvikles i samarbejde mellem Danmark og Tyskland, og hvor Herning bliver vært for blandt andet finalen.

Sideløbende med de mange sports-events huser Herning hvert år en lang række koncerter med nogle af verdens største kunstnere. Det sker typisk i Jyske Bank Boxen, som er Danmarks første multiarena af sin slags. I 2017 besøger blandt andre Ed Sheeran, Ariana Grande og John Mayer Boxen for at give koncert. 

Hernings borgmester er Lars Krarup (V), som er i gang med sin fjerde valgperiode som førstemand.

Udsigten over Herning by

Kontaktinfo

Allan Secher Thulstrup
Kommunikationskonsulent
Tlf.: 96282645
Mobil: 29444865
Send e-mail til komat@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

 

Kommunen i tal

Hvor mange indbyggere er der i Herning Kommune? Find svaret - og andre nøgletal - her.

Kommunen i tal