Fakta om Herning

Her finder du fakta om Herning Kommune og om selve Herning, der ligger lige midt i Jylland som et midtjysk knudepunkt for udvikling, uddannelse, kultur, messer og internationale events indenfor sport og musik.

Events i Herning Kommune

Gennem de senere år har Herning for alvor markeret sig som eventby med internationale sportsbegivenheder og koncerter i verdensklasse.

En perlerække af store koncerter og sports-arrangementer er blevet afviklet i Herning med starten på verdens hårdeste cykelløb, Giro d'Italia (2012), og VM i Ishockey (2018) som nogle af højdepunkterne. Også EM i kortbanesvømning (2013), EM i Landevejscykling (2017), EM (2014) og VM (2019) i herrehåndbold og VM i Kvindehåndbold (2015) har de senere år sat Herning som eventby på landkortet. 

I 2020 er Herning Kommune vært for EM i Kvindehåndbold, der afvikles i samarbejde mellem Danmark og Norge, hvor Herning bliver hjemmebane for Danmark.

Sideløbende med de mange sports-events huser Herning hvert år en lang række koncerter med nogle af verdens største kunstnere. Det sker typisk i Jyske Bank Boxen, som er Danmarks første multiarena af sin slags. I 2019 besøger blandt andre Rod Stewart, Mark Knopfler og John Mayer Boxen for at give koncert. 

Mere end events

Selvom kommunen har en sport-event strategi med det erklærede mål, at Herning Kommune både byder på og gennemfører mindst én større international sportsbegivenhed hvert år, så er målet aldrig udelukkende selve begivenheden.

Afsættet for satsningen er at sikre Herning et godt brand både nationalt og internationalt, og at øge befolkningens stolthed over at bo i og omkring Herning.

Sammen med blandt andet en markant satsning på uddannelser, tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft og gode vilkår for egnens virksomheder medvirker også event-strategien til både at skabe vækst og at opfylde Hernings overordnede mål om at være en kommune, hvor det er godt at arbejde, bo, studere og drive virksomhed. Kort sagt - et godt sted at leve.

Fundamentet for at være en attraktiv eventby bygger på mere end 60 års udvikling af både faciliteter og færdigheder.

I 1954 blev den første Herning-hal åbnet. I dag er den ene hal blevet til MCH med udstillingshaller, teatersale, fodboldstadionet MCH Arena og multiarenaen Jyske Bank Boxen der tilsammen dækker stort set ethvert behov i forbindelse med de fire "M"-er - møder, messer, mesterskaber og musik.

I takt med messecentrets udvikling er også byen og egnens befolkning blevet gearet til at tage imod de mange gæster - både hvad angår infrastruktur, planlægning og service. Nøgleordet er samarbejde, og egnens erhvervsliv, kulturinstitutioner og frivillige borgere bidrager i høj grad sammen med Herning Kommune og MCH til at skabe de bedst mulige rammer for eventbyen Herning.