Tilbage

Herning-borgmester: Vi venter stadig på Dansk Folkepartis ledelse i politiskolesagen

Spillet om placeringen af den vestdanske politiskole er i slutfasen. – Hvornår får vi en melding fra Dansk Folkepartis ledelse om, hvad partiet egentlig mener, spørger Herning Kommunes borgmester Lars Krarup.
21. januar 2017

- Dansk Folkepartis retsordfører, som er valgt i det sydlige Jylland, siger, at den kommende vestdanske politiskole skal indrettes i "eksisterende byggeri", og her har Vejle og Sønderborg jo tidligere været nævnt. Partiets stemmesluger i det midt- og vestjyske siger nybyggeri i Herning. Men hvad mener Dansk Folkepartis ledelse?

Herning Kommunes borgmester, Lars Krarup, (V), har stadig ikke fået svar på det spørgsmål, han hele fredag i diverse medier stillede til ledelsen i regeringens støtteparti.

- Vi har forskellige meldinger fra partiet, og jeg har sådan set kun et ønske: At vi nu får klarlagt med en melding fra DF-ledelsen, om partiet ønsker at flytte skolen væk fra Herning, hvor den jo er placeret i regeringsgrundlaget. Hvis der skal træffes en anden beslutning end det, er det DFs ansvar. Det må ledelsen i partiet stå på mål for og redegøre for, siger Lars Krarup.

Han har i løbet af fredag kigget nærmere på et af de forslag til eksisterende byggerier, som nævnes i slutfasen om placeringen af politiskolen - nemlig den nedlagte sygeplejeskole i Vejle.

- Det fremgår af Rigspolitiets rapport, at der er tale om en bygning, som først har været bank, derefter sygeplejeskole, som nu står udtjent hen, og som det vil koste ikke færre end 400 mio. kr. at gøre klar til formålet. Det vil tage 40 måneder. At anvende eksisterende byggeri er altså på ingen måde en billig og nem løsning, siger Lars Krarup.

- Mod det står altså muligheden for at bruge 150 mio. kr. yderligere og få et nybyggeri, hvor dansk politi de næste mange år får de optimale forhold, og hvor sikkerheden er i top. Det, som anbefales af regeringen, rigspolitichefen, Rigspolitiets rapport, Dansk Politiforbund, fællestillidsmanden på den eksisterende politiskole i Brøndby og en dansk ekspert i sikkerhed. Og det vil oven i købet med meget stor sandsynlighed gå hurtigere end at bygge eksisterende bygninger om. Jeg synes, man med rimelighed må forvente, at Dansk Folkepartis ledelse forklarer sig i det her. Hvor er logikken? Er det godt købmandskab at foreslå eksisterende byggeri, når der skal bruges så mange penge på ombygning og opdatering af noget ældre og udtjent?

Vedhæftet denne pressemeddelelse finder du en grafik, der sætter fokus på en række detaljer omkring den eksisterende bygning i Vejle.