Tilbage

Jyllands-Posten fortsætter usandheder om Herning Kommune

Dagen igennem har den landsdækkende avis på nettet kørt flere historier, som er i direkte modstrid med sandheden.
10. januar 2017

Tirsdag morgen bragte Jyllands-Posten på forsiden historien om, at "Herning tilbød for lille grund til politiskole". Historien var og er usand.

Herning Kommune har en grund på godt 55.000 kvadratmeter til rådighed til byggeriet af en kommende, vestdansk politiskole. Avisen var oplyst om dette faktum af flere omgange allerede mandag, men valgte alligevel at trykke den fejlagtige historie.

Herning Kommune har krævet en rettelse af avisen, men har endnu ikke fået svar fra chefredaktionen.

- Det afventer vi endeligt svar på. Til gengæld fortsætter Jyllands-Postens journalister med at skrive historier, som ikke er i overensstemmelse med sandheden. Det sker på netavisen. Jeg ved ikke, hvad dette handler om. Men vi er nu i en situation, hvor bladets skrivende journalister tilsyneladende er helt fakta-resistente, siger borgmester i Herning Kommune, Lars Krarup (V).

Senest har Jyllands-Posten på jp.dk skrevet en stærkt fordrejet historie. "Herning Kommune udvider sit forslag til politiskolegrund", lyder overskriften på netavisen. Underoverskriften lyder: "Det første forslag til Folketinget var ikke stort nok. Nu offentliggør Herning en udvidelse af byggegrunden til politiskolen."

- Dette er fuldstændig i modstrid med samtlige de informationer, vi har givet Jyllands-Posten. Vi har ikke udvidet noget, ikke "offentliggjort" noget, ikke foretaget nogen ændringer overhovedet. Vores forslag, en grund på cirka 55.000 kvadratmeter tæt ved centrum, lå på bordet, før Jyllands-Posten gik ind i sagen. Det ligger der nu. Og det ligger der i morgen. Men avisens journalister har åbenbart behov for at retfærdiggøre deres fejlagtige forsideartikel fra i morges, siger Lars Krarup.

Samtidig skriver avisen i en anden artikel på netavisen, at eksperter fastholder, at "den grund, som Herning har foreslået til Folketinget til den kommende politiskole, er langt fra de 40.000 kvadratmeter, som Rigspolitiet har brug for."

- Hvad Jyllands-Posten "glemmer" at fortælle, er, at de regner på et forkert areal. Og de ved det udmærket godt. Herning Kommunes grund er, som vi efterhånden har gentaget et utal af gange, godt 55.000 kvadratmeter. Det er dokumenterbart, det er opmålt, endda adskillige gange. Men Jyllands-Posten fremturer, som om fakta ikke eksisterer, siger Lars Krarup.

Herning Kommune afventer som nævnt svar på henvendelsen til Jyllands-Posten om at få rettet de forkerte oplysninger.

Kontaktinfo

Lars Krarup
Borgmester
Tlf.: 96282322
Send e-mail til borgmester@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.