Tilbage

Vinder fundet: De skal bygge Hernings nye Isstadion

C.C. Contractor har vundet opgaven med at ombygge og forny Herning Isstadion.
09. juni 2017

Det er nu afgjort at Hernings nye Isstadion skal bygges af C.C. Contractor.

Totalentreprenøren vandt udbuddet om opgaven, der ombygger Herning Isstadion til uigenkendelighed.

Det eksisterende anlæg er blevet slidt gennem årene, og Herning Kommune har sat 45 millioner kroner af til opgraderingen. Dertil kommer omkring otte millioner kroner, som de klubber, der bruger isstadion skyder ind i ombygningen.

- Med vinderprojektet får vi et isstadion i Herning, der vil opleves som helt nyt. På trods af, at der er tale om en ombygning og renovering, så vil det på æstetik og brugervenlighed være et løft årtier frem, siger Johs. Poulsen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune og medlem af dommerkomiteen.

Det har været nødvendigt at sende opgraderingen i udbud to gange, og det har vist sig at være held i uheld, af den første udbudsrunde ikke fandt et vinderprojekt, fortæller Johs. Poulsen,

- Her i anden runde har vi fået et betydeligt bedre resultat, end det der var på bordet i første runde. På grund af den nye tidsplan har vi også kunne frigive flere penge til renoveringen, fordi vi skal bruge færre penge på at leje istid i andre haller rundt omkring i Danmark, mens arbejdet står på, siger Johs. Poulsen.

Begejstrede brugere

Hos Herning Ishockey Klub er formand Michael Mølgaard begejstret for vinderprojektet.

- Vi glæder os rigtig meget til at bruge de nye faciliteter til hverdag. En renovering kan nogle gange været bundet af nogle ting, der ikke kan ændres, men i det her projekt er der fundet en virkelig god løsning på de logistiske udfordringer omkring omklædning, foyer med videre. Det vil simpelthen gøre hverdagen lettere for vores unge spillere, for trænerne, for de ansatte og for alle andre, der har deres gang på isstadion. Vi får et projekt, vi kan være rigtig stolte af, siger Michael Mølgaard.

Med ombygningen får blandt andet omklædningsfaciliteter et stort løft, ligesom der bliver flere omklædningsrum. Det glæder både Michael Mølgaard og formandskollega Mads Lykke Larsen, formand for Herning Skøjteløber Forening.

- Det allervigtigste for medlemmerne er, at vi har noget is, der kan trænes på. Det, at vi får en ny hal, med nye lækre faciliteter, er glasur på kagen og det bliver rigtig lækkert. Vi håber også, at de nye attraktive rammer kan have en effekt i forhold til rekruttering af nye medlemmer. Som skøjteløber og som forældre til skøjteløbere, er det bare mere tiltrækkende at færdes i ordentlige rammer, siger Mads Lykke Larsen.

Han hæfter sig desuden ved, at skøjteløberne med ombygningen får en helt ny sal, hvor de kan træne smidighed og spring.

- Det er mega-fedt. Det kommer til at betyde rigtig meget i hverdagen, siger Mads Lykke Larsen.

Blue Fox får helt nye muligheder

For Herning Blue Fox vil opgraderingen betyde, at klubben kan rykke til et helt nyt niveau, når det gælder oplevelser for publikum og sponsorer.

Sponsorloungen udvides, så der bliver 500 pladser, mod de 200 pladser der er i dag, og bygges med transparente vægge, der giver udsyn til isen.

For publikum vil ombygningen betyde tilskuerpladser hele vejen rundt, Samtidig hæves temperaturen i hallen fra 6 grader til 14-16 grader, så man fremover kan gå til ishockey i Herning i t-shirt.

- Det bliver helt fantastisk at opleve den arena-fornemmelse, der kommer i den nye hal. Det ser jeg virkelig frem til, og det vil hæve stemningen til kampene. Samtidig betyder den nye foyer og de transparente vægge at publikum vil få en oplevelse af meget høj kvalitet, når de går til hockey, siger Torben Skovsgaard.

Isstadion Pressemoede Edit

Billedtekst: Fredag 9.juni kunne Herning Kommune afsløre vinderen af opgaven med at ombygge Herning Isstadion. Det vakte glæde hos de klubber, der bruger stadion til daglig. Fra venstre ses Torben Skovsgaard, direktør Herning Blue Fox, Johs. Poulsen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune, Mads Lykke Larsen, formand for Herning Skøjteløber Forening og Michael Mølgaard, formand for Herning Ishockey Klub. 

Kontaktinfo

Johs. Poulsen
Formand Kultur- og Fritidsudvalget
Mobil: 20103387
Send e-mail til byrjp@herning.dk

Frank Hyldgaard
Projektleder
Tlf.: 96288643
Mobil: 30681820
Send e-mail til bekfh@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.