Tilbage

Alvorlige fejl i artikel i Herning Folkeblad

Udgaven af Herning Folkeblad onsdag 5. december rummede grove fejl i artikel om Herning Kommunes SFO.
03. december 2019

I avisen onsdag 5. december omtaler Herning Folkeblad på fremtrædende plads Herning Byråds beslutning om, at pasningstilbuddet til de større børn senest fra 1. januar 2020 skal lægges ind under folkeskolerne.

Der er tale om både en bærende forsidehenvisning og en stor artikel på side 2. 

Som lokal nyhedsformidler er Herning Folkeblad naturligvis i sin gode ret til at vinkle og disponere de daglige udgivelser, som avisen finder det rigtigt.

Der er imidlertid i artiklerne i går tale om så graverende, konkrete fejl, at Herning Kommune ser sig nødsaget til at udrede sagens rette sammenhæng. 

Overskriften på forsiden - "Færre til at passe på børn i SFO" - kan kun forstås sådan, at normeringen i SFO'erne står til at blive forringet.

Det har intet på sig.

Beslutningen om at gå fra fritidshjem til SFO betyder ikke en nedgang i normeringen. Det er således ikke rigtigt, når artiklerne giver indtryk af, at normeringen bliver dårligere. Det har netop været et omdrejningspunkt i hele processen, at dette ikke skulle ske.

Når der bliver færre medarbejdere på området (for eksempel pædagoger), så skyldes det, at forventningen er ti procent færre børn i SFO'erne pr. 1. august 2019.

Desuden er det faktuelt helt forkert, når avisen skriver, at Herning Kommune "…varsler fyring eller nedsat arbejdstid for 169 pædagoger…"

Fakta er, at for 81 af de 169 medarbejdere i opgørelsen, der refereres til, ændrer det daglige arbejde sig overhovedet ikke. De kommer blot til at referere til en skoleleder i stedet for en daginstitutionsleder.

De korrekte tal i forhold til medarbejderdelen fremgår her:

  • 169 medarbejdere er omfattet i alt.
  • Halvdelen af dem (81) flyttes fra fritidshjem til SFO.
  • 9 medarbejdere varsles op i tid
  • 76 varsles et antal timer ned i tid (alt fra 1 time ugentligt til opsigelse)
  • 3 har så få timer i klub, at de falder uden for kategori.

Kontaktinfo

Ole Hansen
Kommunikationschef
Tlf.: 96282642
Mobil: 40223228
Send e-mail til ole.hansen@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.