Tilbage

Mangler din virksomhed arbejdskraft?

Har du overvejet at rekruttere din næste faglærte eller højtuddannede medarbejder fra udlandet? Herning Kommune danner fælles front med seks andre midt- og vestjyske kommuner i rekruttering af arbejdskraft fra Holland.
18. december 2018

Manglen på kvalificeret arbejdskraft er gang på gang blevet udpeget som den største hindring for vækst for virksomhederne i Midt- og Vestjylland. Herning Kommune er nu gået sammen med de øvrige seks kommuner i Business Region MidtVest for at synliggøre Midt- og Vestjylland som et godt sted at arbejde og leve overfor hollandske arbejdstagere.   

Konkret er kommunerne gået sammen om at have en fælles stand på Europas største internationale  karrieremesse "Emigration Expo" som hvert år afholdes i Holland. Messen, der løber af stablen 9.-10- februar 2019, samler hvert år ca. 12.000 fortrinsvis hollændere, som er interesserede i at forlade deres hjemland for job og dagligdag i et andet land. Messen har i år Skandinavien som fokus-marked, og det var på baggrund af et initiativ fra organisationen Work in Denmark, at Midt- og Vestjylland besluttede at gå med i et fælles dansk område på messen. Andre aktører fra Danmark er bl.a. Dansk Industri, Copenhagen Capacity, Work-Live-Stay, Odense Robotics og Destination Aarhus.  

Valget faldt på netop denne messe, da andre danske organisationer har gode erfaringer derfra, og da hollænderne både kulturelt og geografisk ikke er så langt fra Denmark.   

- Hollænderne er mobile og ca. 2-3 % ønsker at prøve kræfter med en karriere i udlandet. Meget af det vi kan tilbyde i området er attraktivt: Et erhvervsliv med virksomheder i flere industrier, der gør sig gældende internationalt med mange jobs, en god blanding af natur og kultur, god infrastruktur, relativt billige boliger og et trygt og sikkert samfund. Vi har faktisk allerede en del hollændere, der bor og arbejder i området, så vi tror på, at der kan være yderligere kvalificeret arbejdskraft at hente i Holland, udtager Susanne Nors, chef for Business Region MidtVest.   

Få din virksomhed og dine job præsenteret  

På den 12 m2 store stand vil der weekenden igennem stå tre repræsentanter fra området, og fortælle mulige jobsøgere om job- og karrieremuligheder i Midt- og Vestjylland, samt det at bosætte sig i området. Der bliver udarbejdet fælles profilmateriale for området med fokus på både jobs, virksomheder og det gode familieliv.  

Har din virksomhed en eller flere ledige stillinger, der kunne være relevante at få  præsenteret på messen, så kontakt en af de tre virksomhedskonsulenter, der er med i arbejdsgruppen for projektet.    

Anne Louise Møller, Business Region MidtVest, tlf. 22132317 
Anja Harbo Voller, Erhvervsrådet Herning Ikast-Brande, tlf. 24270843 
Helle Linde Svenningsen, Jobcenter Skive, tlf. 51439386 
Thomas Fast, Jobcenter Struer, tlf. 96848306  

Det er profiler på alle niveauer, der besøger messen, og således både højtuddannede og faglærte. Ca 30% af de kandidater, der inviteres til messen er IT og ingeniør-profiler.  

Business Region MidtVest er et samarbejde mellem de 7 Midt- og  Vestjyske kommuner; Ikast-Brande, Herning, Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Lemvig, Struer  og Skive. Målet for samarbejdet  er at udvikle den lokale  økonomi gennem  styrkelse af  væksten, skabelsen  af  nye jobs og  tiltrækning a kapital og  kvalificeret arbejdskraft.  

Kontaktinfo

Mette Klarskov Hebel
Bosætningskoordinator
Tlf.: 96288518
Send e-mail til bekmh@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.