Tilbage

Dansk museum manifesterer sig internationalt

På fredag indvier det spektakulære museum Danubiana Meulensteen Art Museum i Slovakiet en stor separatudstilling med værker af de to danske CoBrA-kunstnere Carl-Henning Pedersen & Else Alfelt - alle værker udlånt fra museet af samme navn i Herning.
13. juni 2018

Smukt på en pynt ud i Donau-floden i Slovakiet ligger det privatejede, moderne museum Danubiana. Skabt med inspiration fra danske Louisiana og fra på fredag også med udstillingsmæssig fokus på Danmark.

Her åbner museet en separatudstilling med de to danske CoBrA-kunstnere Carl-Henning Pedersen og Else Alfelt. I alt 80 værker er fragtet fra Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum i Herning for frem til september at inspirere de besøgende på det slovakiske museum.

- Internationalt har der i de seneste år været stort fokus på CoBrA-kunstnere. I år er interessen vokset, fordi det er 70-året for kunstnergruppens etablering, siger museumsleder Lotte Korshøj, Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, der fredag deltager i åbningen af udstillingen på Danubiana.

Fokus på internationale udstillinger

Udstillingen i Slovakiet er ikke første gang, Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum bevæger sig ud over landets grænser. Museet fra Herning har siden 2015 været med til at skabe flere udstillinger verden over i et forsøg på at manifestere sin internationale profil.

I 2016 rejste den forskningsbaserede udstilling 'War Horses - Helhesten og den danske avantgarde under Anden Verdenskrig' til NSU Art Museum i Fort Lauderdale i USA - en udstilling skabt i tæt dialog med den amerikanske kunsthistoriker og Post.doc. Kerry Greaves.

Året efter kunne man opleve udstillingen 'Eventyrlig Dialog' med skulpturer af HKH Prins Henrik og malerier af Carl-Henning Pedersen på CCA Andratx i Spanien. I fjor stod den internationale kurator Jean-Martin Hubert bag udstillingen The Eye in the Mask, mens museet i år udover udstillingen i Bratislava også bidrager til at vise 'Eventyrlig Dialog' i Frankrig, hvorefter den skal videre til New York og Helsinki.

- Vi har gennem de seneste år arbejdet bevidst med at skærpe vores internationale profil. CoBrA var en international bevægelse, ligesom kunstnerne bag arbejdede på tværs af grænser. Derfor er den internationale profil helt naturlig. Men den er samtidig et langt og sejt træk, og vi glæder os over, at det nu for alvor ser ud til at give resultater, siger Lotte Korshøj.

At CoBrA blomstrer igen, har den midtjyske museumsleder et kvalificeret bud på:

- Kunstnergruppen slog igennem i perioden umiddelbart efter 2. verdenskrig. Gruppen arbejdede med inkluderende kunst og ønskede at tale til alle på tværs alle tænkelige skel og grænser. Det behov kan godt ligne nogle af de samfundstendenser, vi har oplevet i de senere år og oplever lige nu.

Kontaktinfo

Lotte Korshøj
Museumsleder
Tlf.: 22936190
Send e-mail til chplk@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.