Tilbage

Kulturpris til musikalsk ildsjæl

Ole Vels Poulsen hædret, da Herning Kommunes kulturpris blev uddelt for 28. gang.
19. juni 2018

Hvert år hylder Herning Kommune én eller flere borgere, som med et helt særligt engagement har udviklet kommunens kulturliv.

Tirsdag 19. juni blev den 28. prisvinder fundet, da borgmester Lars Krarup tildelte Ole Vels Poulsen kulturprisen for 2017.

Ole Vels Poulsen har i årtier arbejdet utrætteligt for Herning Kommunes kultur- og musikliv. Særligt den rytmiske musik har Vels Poulsen sat en lang række aftryk på. Han var samtidig i 18 år leder af musikskolen i Herning.

- Du var med til at starte Nicodemus, som siden udviklede sig til Fermaten. Du var involveret i arbejdet med Galaxen og senere det nuværende Scene 7 med øvelokaleforeningen Rytmisk Musik Herning. Du har sidst, men ikke mindst, haft fingrene helt nede i musikken og selv spillet med, sagde borgmester Lars Krarup blandt andet ved prisoverrækkelsen i byrådssalen.

- Du har hjulpet massevis af unge musikere i Herning Kommune på vej. Inspireret dem, ledt dem videre. I dag har du ikke længere dit daglige virke her i Herning, men rigtig mange mennesker husker dig og din indsats med både taknemmelighed og respekt.

57-årige Ole Vels Poulsen er i dag afdelingsleder på Musik- og Kulturskolen i Kerteminde på Fyn. Han er naturligvis glad for at modtage kulturprisen:

- Samtidig er det vigtigt for mig at sige, at de ting, jeg har arbejdet med, jo er sket i samarbejde med andre. Med det politiske niveau, med kommunen, med andre borgere og musikere. Jeg kan i hvert fald bekræfte, at det er rigtigt, at i Herning sker tingene næsten lige efter, de er blevet tænkt. Der er virkelig en vilje til, at der skal ske noget, siger Ole Vels Poulsen.

Med kulturprisen følger 10.000 kroner.

Kontaktinfo

Lars Krarup
Borgmester
Tlf.: 96282322
Send e-mail til borgmester@herning.dk

Ole Hansen
Kommunikationschef
Tlf.: 96282642
Mobil: 40223228
Send e-mail til ole.hansen@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.