Tilbage

700 udklædte børn kickstarter festen

Dagen før Kulturfest Hernings store afslutningsfest bliver der i den grad liv i gågaden i Herning. Her har Ungdomscenter Knudmosen arrangeret børnekarneval.
28. maj 2018

Årets store kulturbegivenhed 'Kulturfest Herning - Tæt på Solen' løber fra 9. juni og frem til 16. juni, og den store begivenhed har sat pres på Ungdomscenter Knudmosens arbejdende værksted i gågaden i Herning.

Skolen er nemlig hovedarrangør af et stort børnekarneval, som går igennem byen 15. juni. 

Arrangørrollen betyder blandt andet, at værkstedet Fokus på Talent lige nu knokler for at blive færdige med udsmykning af både gågade og de mange karnevalsdeltagere.

Omkring 700 udklædte børn vil være med i optoget. Børnene kommer fra de fire Herning-skoler (Herningsholm, Brændgårdskolen, Vestervang og Lundgårdskolen) samt de tilhørende institutioner.

Et eventyrligt tema

Selve optoget kommer til at gå fra biblioteket, ned til Bredgade Vest og tilbage til biblioteket, hvor børnene får en friskbagt bolle - også en opgave Knudmosens elever har stået for.

Karnevallets tema er eventyr, og det betyder, at børnene vil bære både hjemmelavede (og helt uskadelige) våben og musikinstrumenter.

- Det er en stor, men samtidig rigtig spændende opgave for os. Vi pyntede jo hele gågaden i forbindelse med VM i ishockey, så vi er i træning, fortæller afdelingsleder og projektkoordinator hos Ungdomscenter Knudmosen, Søren Lyhne.

Stor opgave = stort ansvar

Værkstedet har netop fokus på at skabe liv i byen, og derfor betyder det meget for skolen at få lov til at stå for et arrangement som karnevallet.

- Vores elever får en masse ud af sådan en opgave. De oplever, at deadlines er vigtige, og de mærker også en stor stolthed over at være med til at skabe liv i byen, siger han.

Herning Kommunes by-koordinator og Herning Bibliotek har været med til at arrangere karnevallet, der foregår fredag 15. juni fra kl. 9.30 og 11.30.

Alle er selvfølgelig velkomne til at komme og beundre børnene.

Kontaktinfo

Søren Lyhne
Afdelingsleder
Tlf.: 24986598
Send e-mail til lgssl@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.