Tilbage

Herning klar til kommunens største værtsskab nogensinde

I dag begyndte A-VM i ishockey, som afvikles i Herning og København. Det er den største sportsbegivenhed på dansk grund nogensinde, men i Herning Kommune har man trukket på erfaringerne fra en lang række værtsskaber de senere år.
04. maj 2018

Spillerne er klar. TV-stationerne og de mange journalister er klar. Herning og Herning Kommune er klar.

Fredag eftermiddag ramte den første puck isen i Jyske Bank Boxen i Herning, som er ramme om årets A-VM i ishockey. Ishockey-giganterne USA og Canada mødtes i slutrundens første kamp i det midtjyske. 

Herning Kommune er erfarne event-værter. En række internationale mesterskaber er de senere år succesfuldt blevet afviklet i kommunen, som helt bevidst satser på oplevelses-økonomien. 

Men A-VM i ishockey sætter, selv i Herning Kommune, nye standarder. 

Forventningen er, at mere end en milliard tv-seere over hele verden kigger med de næste godt to uger. Mere end 400 tv-stationer sender til over 160 lande, og hundredvis af journalister er i Danmark for at dække verdensmesterskabet. Ishockey er i både Nordamerika, Rusland og store dele af det øvrige Skandinavien en langt større idrætsgren end i Danmark.

Mere end 300.000 billetter er solgt til de 64 kampe, der afvikles i Jyske Bank Boxen og Royal Arena i København. Cirka halvdelen af billetterne er købt af udenlandske ishockey-fans.

Fest i byen og kommunen

VM-kampene i Boxen, hvor det danske landshold har hjemmebane, er naturligvis det jyske omdrejningspunkt for turneringen. Men for Herning Kommunes vedkommende drejer det sig i mindst lige så høj grad om at skabe en fest i byen og kommunen, så borgere og de mange tusinde gæster og fans fra andre lande får den bedst mulige oplevelse.

Centrum af Herning vil derfor være ramme om en lang række aktiviteter og livekoncerter i den kommende tid. Det sker under overskriften "Hygge, Hockey, Herning". Midtbyen er spærret helt af for biler for at sikre festen de bedste og mest rolige rammer.

Herning Kommunes borgmester, Lars Krarup, (V), har store forventninger til de kommende ugers begivenheder:

- Det er kæmpestort, at A-VM i ishockey afvikles i Herning. Ishockey er en meget stor og meget populær idrætsgren i nogle af verdens allerstørste lande, og der er slet ingen tvivl om, at vi danskere nok vil blive overraskede over, hvor stor interessen vil være for turneringen. Det ser man jo også på, at vi allerede inden turneringen har nået målet om at sælge 300.000 billetter til de 64 kampe. Det er utrolig flot og skruer selvfølgelig forventningerne i vejret til hele arrangementet, siger Lars Krarup.

Han forsikrer, at Herning Kommune er klar til at løfte sin del af værtsskabet:

- Herning Kommune har de senere år været vært for en række store mesterskaber, og jeg ved, hvor hårdt og grundigt der er blevet arbejdet med at forberede A-VM, samtidig med at vi har trukket på de mange erfaringer, vi allerede har. Nu glæder jeg mig til at nyde de store sportslige præstationer på isen og de mange arrangementer i øvrigt rundt omkring i byen og kommunen. Jeg ser frem til en folkefest af de helt store, siger Lars Krarup.

Kontaktinfo

Ole Hansen
Kommunikationschef
Tlf.: 96282642
Mobil: 40223228
Send e-mail til ole.hansen@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.