Tilbage

En fest, der aldrig bliver glemt

I to uger har verdens bedste ishockey-spillere og mange tusind fans gæstet Herning Kommune. Borgmester Lars Krarup ser tilbage på begivenhederne med både stolthed og glæde.
18. maj 2018

Ved 22.30-tiden i aftes sikrede Schweiz sig overraskende en plads i semifinalen ved A-VM i ishockey ved at besejre Finland. Det blev den sidste VM-kamp i Boxen i denne omgang. Semifinaler og finaler spilles i weekenden i Royal Arena i København, og dermed er den midtjyske ishockey-fest slut.

Men hvilken fest. I to uger har Herning og Herning Kommune stået på den anden ende. Tusindvis af ishockey-fans har festet dag og nat uden at give politiet nævneværdige problemer. På isen i Boxen har nogle af verdens bedste ishockey-spillere, blandt andre en håndfuld danske, leveret underholdning på absolut topniveau. Den internationale presse har haft massivt, positivt fokus på Herning som både værtsby og ishockey-talentfabrik. Og oven over alting har solen skinnet fra en skyfri himmel i stort set hele VM-perioden.

For Herning Kommunes borgmester Lars Krarup, (V), har det nu overståede værtsskab gjort stort indtryk.

- Jeg tror godt, jeg kan sige, at vi har oplevet den største folkefest i Herning Kommunes historie. I hvert fald den længste! Kommunens mange, mange gæster har været fantastiske og har spillet en helt afgørende rolle i at gøre A-VM til en uforglemmelig oplevelse, siger Lars Krarup.

Roserne går heldigvis også den anden vej. Ved en reception først på ugen gav en række af de udenlandske ishockeyforbunds repræsentanter udtryk for taknemmelighed over at have mødt meget stor gæstfrihed overalt på Herning-egnen.

- Det var jeg naturligvis meget glad for at høre. Det er afgørende vigtigt, at vi har været gode værter.

Fantastisk at se de frivillige

Lars Krarup sender samtidig en stor tak til de mange, mange frivillige, som har været med til at få det kolossale arrangement til at glide planmæssigt.

- Herning-området er rig på frivillige, som til daglig gør en kæmpe indsats i blandt andet de lokale foreninger. Det er fantastisk at se, at det frivillige engagement er tilsvarende stort, når vi afvikler events. Her ser vi virkelig det sammenhold og den handlekraft, som kendetegner kommunen og dens borgere, siger borgmesteren.

Han sender også en stor tak til samarbejdspartnerne i Dansk Ishockey Union, IIHF (det internationale ishockeyforbund), Region Midtjylland, Sport Event Danmark og ikke mindst MCH.

- Vi har igen set, hvor dygtig og professionel en virksomhed, MCH er. Det er ganske enkelt imponerende, hvad MCH har leveret i forbindelse med afviklingen af A-VM.

Nu ser Lars Krarup og Herning Kommune frem mod den næste, store event, nemlig VM i herrehåndbold til januar:

- Ishockey-festen viser, hvad de store mesterskaber kan betyde for vores område. Et enigt byråd bakker op om Herning som værtskommune for store events, også i fremtiden. Og vi må ikke hvile på laurbærrene, siger borgmesteren.

Kontaktinfo

Lars Krarup
Borgmester
Tlf.: 96282322
Send e-mail til borgmester@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.