Tilbage

Erik Søgaard bliver skoleleder på Lindbjergskolen

Den nuværende skoleleder på Gjellerupskolen bliver leder af den kommende Lindbjergskolen, som åbner i 2020.
15. maj 2018

En erfaren mand sidder for bordenden, når Herning Kommunes store nybyggeri, Lindbjergskolen, efter planen åbner i 2020. Ledelsen af Børn & Unge i Herning Kommune har peget på 48-årige Erik Søgaard som skoleleder på Lindbjergskolen. 

Erik Søgaard er i dag skoleleder på Gjellerupskolen - en stilling, han har bestridt siden 2013. Før det var han i en årrække skoleleder på Haderup Skole.

- Jeg er naturligvis både meget glad for, og stolt over, udnævnelsen. Jeg har som klar ambition, at Lindbjergskolen bliver et sted, hvor alle vil blive mødt med nysgerrighed og åbenhed. Hvor udgangspunktet er, at alle har noget at byde på, noget at komme med. Det gælder både børn, personale og forældre, siger Erik Søgaard. 

- Jeg synes selv, at en af mine kvalifikationer er, at jeg har et godt overblik over også store organisationer. Det er jeg sikker på, jeg kan drage nytte af i mit kommende arbejde. 

Stor og spændende udfordring

Erik Søgaard har i sine cirka ti år som leder været meget involveret i pædagogisk udviklingsarbejde, også når det gælder folkeskolen på landsplan. Han har siden 2013 været formand for Skolelederforeningen i Herning Kommune. 

- Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med arbejdet. Det er en stor, udfordrende og meget spændende opgave, der venter på Lindbjergskolen, siger Erik Søgaard. 

Han bor i Sunds med sine kone, Vibeke, der er blomsterdekoratør. Sammen har parret tre børn på henholdsvis 22,18 og 16 år. Erik Søgaard er i fritiden involveret i frivilligt arbejde. Derudover holder han og familien meget af aktive ferier med for eksempel historisk islæt. 

- Når vi er afsted, er det ikke badeferier. Det kan være, vi rejser til Normandiet, for eksempel, og så ser vi også museerne. Lad mig sige det på den måde: Vi vil hellere til Berlin end Ibiza. Til sommer skal vi til Georgien. Det er et lidt anderledes rejsemål, men vi glæder os meget, siger Erik Søgaard. 

Den nuværende skoleleder på Hammerum Skole, Karen Skyum, fortsætter, indtil Lindbjergskolen står klar, i sit nuværende job. Derefter tiltræder hun stillingen som viceskoleleder på Lindbjergskolen. 

Kontaktinfo

Erik Tangen Søgaard
Skoleleder
Tlf.: 96287151
Mobil: 24453339
Send e-mail til gjees@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.