Tilbage

Fokus på Talent sælger til hele verden

Det arbejdende værksted i Bredgade har særligt held med at sælge én bestemt ting til de udenlandske købere.
24. maj 2018

Ungdomscenter Knudmosens arbejdende værksted i Bredgade har nu eksisteret i et halvt år. Og det har været et begivenhedsrigt halvt år - særligt for STU-eleverne på stedet (Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse).

Nogle af de største oplevelser har været, når udenlandske kunder har besøgt butikken og har købt noget med hjem.

- Eleverne synes, at det er enormt fedt i det hele taget bare at sælge til nærområdet. Men det at få deres produkter ud i verden, er de enormt stolte af, fortæller afdelingsleder og projektkoordinator hos Ungdomscenter Knudmosen, Søren Lyhne.

Et kort over eksport

Verdenskort

Det synlige bevis på eksporteventyret hænger inde i butikken. Til venstre for indgangen pynter et verdenskort med en masse knappenåle. Hver nål symboliserer et salg, og der er knappenåle i både Belgien, Tyskland, Frankrig, England, Rumænien og så langt væk som Indien og Sri Lanka.

- Vi har endda solgt en grøn taske til en designer fra Paris. I det hele taget er vores presennings-tasker meget eftertragtede. Det er dem, vi sælger langt flest af, forklarer han.

Et værksted med læring

Ungdomscenter Knudmosens fokus ligger dog ikke på at sælge en masse produkter. Nej, det er eleverne, der er fokus på. Deraf navnet Fokus på Talent.

- Det er rigtige kunder og rigtige penge og varer, og de unge tager det seriøst. Det sejler aldrig, for de unge føler et ansvar. Vi har en elevgruppe, der tidligere har følt sig forkerte, men nu er de en del af noget rigtigt, og opgaven løses, fortæller Søren Lyhne.

Det at ekspedere kunder giver også vigtig læring. Mange af de unge oplever nemlig, at det kan være grænseoverskridende i starten, og de vælger derfor at begynde ude bagved i produktionen.

- Men også her ser vi en fantastisk udvikling. Nu løber nogle af de unge nærmest op til kassen, når de hører klokken ved døren. Det er fedt at se.

En opfordring

Målet med værkstedet er også at bidrage til liv i byen. Det så vi blandt andet, da eleverne fik til opgave at lave udsmykningen til VM i Ishockey. En opgave der efterfølgende har høstet masser af ros.

- VM er vores første synlige arrangement, og det var vigtigt for os at vise, at vi kunne løfte sådan en opgave. Vi tager gerne flere store projekter, så folk kan bare ringe, hvis de har opgaver, de tænker, vi kan udføre. Fokus på Talent søger konstant nye samarbejder, så bare kontakt butikken, lyder opfordringen.

Lige nu er Fokus på Talent i fuld gang med endnu en stor opgave. Eleverne står for udsmykningen af gågaden, når der er karneval 15. juni. Karnevallet er en del af Kulturfestivallen - Tæt på solen, som løber fra 9. juni - 16. juni.

Afdelingsleder ved Ungdomscenter Knudmosen, Søren Lyhne

Kontaktinfo

Søren Lyhne
Afdelingsleder
Tlf.: 24986598
Send e-mail til lgssl@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.