Tilbage

Pas på - naturen er brandfarlig

Det er meget tørt i naturen lige nu. Vær ekstra opmærksom, når du bruger åben ild.
31. maj 2018

Mange sommerbrande opstår på grund af ubetænksomhed med aske fra brændeovnen, henkastede cigaretskodder, brug af ukrudtsbrænder, grill eller når der laves mad på bål.

Ring 1-1-2, hvis uheldet er ude og du får brug for akut hjælp.

112-app'en

Installer 112-app'en og brug den, hvis du befinder dig i en situation, hvor du har brug for hjælp og ikke kender den præcise adresse.

112-app'en hjælper med at lokalisere, hvor du er, så Brand & Redning hurtigere kan sende den rette hjælp.

De gode råd

 

Brandfaren er særlig stor lige nu på grund af tørke. Derfor får du et par gode råd:

  • Brug bålpladser indrettet til formålet, hvis du skal tænde et bål, og hav altid vand i nærheden. Efterlad aldrig et bål, der ikke er slukket helt.
  • Brug ukrudtsbrænderen med forsigtighed. Den stikker ild i rigtig meget andet end ukrudt, så pas på, når du bruger den langs bygninger. Lad allerhelst være med at bruge brænderen, når det er så tørt og varmt som nu.
  • Smid aldrig cigaretskodder og lignende i naturen - og særligt ikke nu, hvor naturen er så tør, at en enkelt uslukket glød kan få katastrofale konsekvenser.
  • Stil grillen på et underlag, der ikke kan brænde, og tøm aldrig asken i naturen - heller ikke selvom du tror, at der ikke er flere gløder tilbage. Og husk at have vand med til at slukke grillen efter brug.
  • Hvis du griller på stranden, så lad være med at grave grillen ned i sandet. Sandet bliver enormt varm, og kommer du eller andre til at træde på grillen eller sandet omkring, kan det føre til alvorlig personskade.
Fisk på havegrillen

Følg os på Facebook

Mød os på en anden måde. Kig forbi på Facebook.

Knapper med det blå facebook-fFølg os på Facebook