Tilbage

Byrådet belønner frivillig indsats

Han har ydet en enestående indsats som frivillig ved sportsevents siden 2012. Nu modtager Anders Ryder Østergaard Herning Byråds pris for frivilligt arbejde.
13. november 2018

Anders Ryder Østergaard har tidligere boet og arbejdet i Italien.

Det var derfor ikke helt fjernt for ham at være frivillig tolk under Giro-starten i Herning i 2012.

Her blev han hurtigt så populær hos løbsledelsen, at han blev inviteret med videre til Giroen i Italien. Desværre måtte han takke nej til tilbuddet, da han skulle passe sit job. 

Det er dog ikke kun italienere, der har lagt mærke til Anders Ryder Østergaards frivillige arbejde.

Siden har han nemlig ydet en enestående frivillig indsats i forbindelse med store sportsevents i Herning, og onsdag eftermiddag blev arbejdet belønnet, da han modtog Herning Byråds pris for frivilligt arbejde.

- Dit engagement og din lyst til at hjælpe, så vi sammen kan løfte i flok, er inspirerende. Det er på den allerbedste måde indbegrebet af frivilligt arbejde i Herning Kommune, sagde borgmester Lars Krarup, inden han overrakte prisen i byrådssalen.

Anders Ryder Østergaard er blandt andet stillet op under EM i kortbanesvømning, EM i Landevejscykling og til kulturelle begivenheder.

- Hver eneste gang med godt humør, ansvarlighed og professionalisme. Og hver eneste gang som en kæmpe gevinst for fællesskabet og som en super ambassadør for Herning, lød det fra Lars Krarup.

På trods af sygdom var han også frivillig under VM i Ishockey i foråret. Hans kommentar var, at han "jo altid er frivillig og med til sportsevents. Sådan er det bare, når man kommer fra Herning".

- Men sådan er det altså bare ikke altid - selv om det er sådan for dig, lød det fra borgmesteren, da han på byrådets vegne takkede for den store indsats og ønskede tillykke med prisen.

FAKTA:

Herning Byråds pris for frivilligt arbejde

Siden 2001 har Herning Kommune hvert efterår uddelt en pris for frivilligt arbejde.

Prisen er på 5000 kroner, og den kan gives til både personer, grupper, foreninger og institutioner, der yder en frivillig og bemærkelsesværdig indsats i Herning Kommune.

Alle kommunens borgere kan hvert år inden 1. september komme med forslag til, hvem der skal modtage årets Frivillighedspris.

Bedømmelsesudvalget består af borgmesteren og Herning Byråds gruppeformænd. Borgmesteren er formand for udvalget.

I 2017 fik Bodil Markmøller prisen.

Kontaktinfo

Lars Krarup
Borgmester
Tlf.: 96282322
Send e-mail til borgmester@herning.dk

Inger Marie Jørgensen
Chefsekretær
Tlf.: 96282327
Send e-mail til aosij@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.