Tilbage

Ishockey-gæster lagde mere end 300 millioner i Herning under VM

Ny analyse viser, at VM i ishockey også blev en stor økonomisk succes for Herning
29. november 2018

20180509 Vm Ishockey 1365

Foto: Lars Møller/MCH

Herning - og omegnskommunerne - sydede af liv, solen skinnende nærmest fra start til slut, og verdensstjerner indtog isen i Jyske Bank Boxen.

VM i Ishockey i maj var en bragende succes som folkefest. Nu viser en helt ny analyse fra UCN, at VM også var et gedigent økonomisk løft til landsdelen.

De mange turister i og omkring Herning brugte således, ifølge analysen, 312 millioner kroner under VM.

- VM i ishockey var ét af årets absolutte højdepunkter i vores område. Den folkefest, som vi var værter for i maj, var en helt igennem god og mindeværdig oplevelse, og det er derfor med udelt fornøjelse, at vi nu kan konstatere, at det samtidig var en god forretning. Jeg vil gerne takke både Region Midtjylland og øvrige aktører for den nødvendige støtte for at trække så stor en event til området, og jeg er glad for at denne rapport dokumenterer, at store sport events også giver en økonomisk gevinst, både for hele landet og lokalt i vores region, siger Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune.

Når både København og Herning regnes sammen er turismeindtægterne tæt ved én milliard kroner, nemlig 967 mio. kr.

Det glæder Lars Lundov, direktør for Sport Event Denmark.

- VM i ishockey i maj sprængte rammerne for billetsalg med 353,000 solgte billetter. Et så massivt billetsalg er næppe set før i Danmark. Nu viser analysen af VM ishockey fra UNC, at specielt de internationale turister tilsammen lagde 787 millioner kroner under deres besøg i Danmark. Det er store tal og svært ikke at være tilfreds med analysens konklusioner.

Mange store gevinster

I Herning var den største gruppe af gæster danske ishockeyfans fra hele landet, og analysen konkluderer, at danskerne i alt brugte 180 millioner i forbindelse med hockey-kampene, heraf langt størstedelen i Herning.

I Herning hæfter borgmesteren sig ved, at der, udover de helt umiddelbare indtægter, også er mange andre langsigtede gevinster ved VM i ishockey.

- Én ting er den økonomiske gevinst ved så stor en event. Noget andet er det sammenhold, som vi så over hele kommunen i de 17 dage i maj. Der var for det første en utrolig opbakning fra frivillige, der undervejs fik nye bekendtskaber, og skabte nye forbindelser. Vi så butikker, hoteller og restauranter arbejde sammen i nye konstellationer, der også bliver til gavn for dem i andre sammenhænge. Samtidig betød succesen for VM, at tusindvis af gæster fik et rigtig godt indtryk af kommunen, og derfor fremover er ambassadører for, at Herning er et spændende sted at besøge, siger Lars Krarup. 

Om analysen:

Analysen er lavet af Professionshøjskolen UCN i samarbejde med VisitDenmark, og beregner turismeforbrug baseret på både denne og lignende events. Samtidig er der gennemført mere end 900 interviews med gæster ved VM i henholdsvis København og Herning.

Om VM i ishockey:

IIHF Ishockey VM 2018 blev afholdt i Danmark, hvor Jyske Bank Boxen i Herning og Royal Arena i København lagde is til de 64 kampe. Eventen blev afholdt fra den 4. til den 20. maj 2018 med deltagelse af de 16 bedste ishockeynationer i verden. Danmark har siden 2003 hvert år været kvalificeret til at spille med i A-VM.
Danmarks Ishockey Union, DIU, arrangerede verdensmesterskabet gennem projektselskabet Ishockey VM 2018 P/S, der var ejet ligeligt af DIU og Infront Sports & Media AG. VM-projektet blev støttet af Sport Event Denmark, Herning Kommune, Region Midtjylland, Københavns Kommune og Region Hovedstaden.

Kontaktinfo

Lars Krarup
Borgmester
Tlf.: 96282322
Send e-mail til borgmester@herning.dk

Jørgen Krogh
Direktør for By, Erhverv og Kultur
Tlf.: 96288500
Mobil: 20674143
Send e-mail til bekjk@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.