Tilbage

Efterårsferien byder både på fodboldlandskamp og verdens bedste heste i Herning

Når skolebørnene får efterårsferie, er der masser af muligheder for store sports-oplevelser i Herning
04. oktober 2018

Efterårsferien byder på massevis af helt specielle oplevelser i Herning Kommune.

Tirsdag 16.oktober spiller det danske fodboldlandshold kamp på MCH Arena. 

Modstanderen er Østrig, og venskabskampen, der spilles 16.oktober kl. 20.45, er en af landstræner Aage Hareides sidste muligheder for at teste nye løsninger, inden det i foråret 2019 går løs med kvalifikationskampe til EM 2020, der blandt andet foregår i Danmark.

Truppen til kampen blev udtaget onsdag, og kan ses her.

Landsholdet vil have base i Herning og træne i henholdsvis Herning og Vildbjerg i dagene fra 8. oktober og frem til udekampen mod Irland 13.oktober. Holdet vender så tilbage til Herning efter udekampen for at forberede sig på Østrigs-kampen.

Landstræner Åge Hareide ser frem til at vende tilbage til Herning, hvor han i marts 2016 debuterede som landstræner med en 2-1 sejr over Island.

- Sidst vi var i Herning, var der en rigtig god atmosfære med et udsolgt stadion til kampen mod Island. Det var vigtigt med en god modtagelse, for det var første kamp for mig som den nye landstræner, og jeg har kun positive minder fra kampen og oplevelsen. Så det bliver helt sikkert godt at spille i Herning igen, siger Åge Hareide.

- Vi oplevede en super service i forbindelse med vores træninger i Vildbjerg, og vi havde det rigtig godt. Vi ser frem til at komme tilbage snart, siger landstræneren.

I uge 41 er der tre gange mulighed for at se spillerne helt tæt på ved åben træning.

Det sker mandag 8.oktober kl. 17.00 -18.30 på MCH Arena, hvor man fra Faxe Kondi-tribunen kan følge træningen, samt både 9. og 10. oktober kl. 10.30 på banerne ved Vildbjerg Sports - og Kulturcenter. 

Heste og ryttere i verdensklasse

Lige ved siden af, i Jyske Bank Boxen og Hal M i MCH, byder efterårsferien også på sport i verdensklasse. 

Fra onsdag 17. oktober til søndag 21.oktober er begge haller fyldt med nogle af verdens bedste heste, når der er FEI World Cup i dressur.

Ud over selve World Cuppen byder heste-festen også på en lang række forskellige konkurrencer i spring for både voksne og unge ryttere, ligesom der er et stort og festligt show lom aftenen 20.oktober.

Der er i øvrigt gratis adgang til alle heste-aktiviteterne i Hal M alle fem dage. I Hal M er der også opbygget en konkurrencebane, med konkurrencer fra torsdag til søndag, ligesom der er masser af stande for heste-interesserede.

Du kan se hele programmet for begge arenaer ved FEI World Cup lige her.

Bevidst sats fra Herning

Fælles for begge sports-oplevelser er, at de er med til at styrke Herning Kommunes ambition om at være et naturligt valg, når store sportevents bliver placeret.

Afsættet for satsningen er at øge befolkningens stolthed over at bo i Herning Kommune, ligesom de mange store begivenheder er med til at sikre Herning et godt brand både nationalt og internationalt.

Sammen med blandt andet en markant satsning på uddannelser, tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft og gode vilkår for egnens virksomheder medvirker også event-strategien til både at skabe vækst og at opfylde Hernings overordnede mål om at være en kommune, hvor det er godt at arbejde, bo, studere og drive virksomhed. 

Kontaktinfo

Elo Christensen
Sport Event Manager
Tlf.: 96288641
Mobil: 29288197
Send e-mail til bekec@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.