Tilbage

Aarhus Universitet åbner Engineering Lab i Herning

Aarhus Universitet offentliggør nu planerne for åbningen af en ny teknologibygning cirka en kilometer fra Birk Campus. Bygningen får navnet Engineering Lab og åbner i august 2019.
26. april 2019

En 1000 kvadratmeter stor lagerbygning på Industrivej Syd i Herning skal i løbet af de kommende måneder forvandles til en moderne teknologihal med laboratorier, tech-værksteder, auditorier og undervisningslokaler.

Det sker som et led i universitetets ingeniørsatsning og åbning af nye uddannelser i Herning.

"Vores mål er at etablere gode eksperimentelle faciliteter for vores ingeniørstuderende i Herning, så de helt fra første semester kan begynde at overføre teori til praksis i deres projektarbejde," siger Conni Simonsen, direktør, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet.

Engineering Lab skal efter planen officielt indvies i slutningen af august.
 

3D-print, robotter og solceller

Engineering Lab kommer til at huse laboratoriefaciliteter inden for områderne maskinteknik, elektrisk energi og elektronik med udstyr til blandt andet 3D-print, solceller, skala-vindmøller, robotter og avancerede sensorer.

"Det er tanken, at Engineering Lab skal være en integreret enhed for alle vores ingeniørvidenskabelige uddannelses- og udviklingsaktiviteter. Og det er tanken, at det skal være et åbent hus, hvor virksomheder kan samarbejde med både studerende og vores faglige stab og få hjælp til at benytte faciliteterne og gennemføre ingeniørfaglige projekter inden for især digitalisering, Internet of Things, Industri 4.0 og bæredygtighed," siger Martin Heide Jørgensen, Ingeniørdocent, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet.


Virksomhedernes udfordringer bliver en del af pensum

Engineering Lab bliver på den måde en ny ramme for mere samarbejde mellem Aarhus Universitet og regionens erhvervsliv. Intentionen er at skabe faglig værdi på ingeniøruddannelserne i Herning og samtidig gavne bundlinjen i virksomhederne, forklarer Conni Simonsen: 

"Den viden, vi skaber på universitetet, skal komme virksomhederne til gavn. Og omvendt skal virksomhedernes aktuelle problemstillinger og teknologiudfordringer ind i pensum på vores ingeniøruddannelser. Det er et samspil, som vi prioriterer meget højt, og Engineering Lab er en investering i at skabe gode lokale forudsætninger for videnudveksling," siger hun.

 
"Vi vil inspirere virksomheder til at finde bæredygtige løsninger"

Conni Simonsen understreger, at Engineering Labs aktiviteter især vil få fokus på udvikling af teknologi til smart industriproduktion og grøn energi med udgangspunkt i virksomhedernes forskellige innovationsbehov og vækstmuligheder.

"Vi ønsker at række ud til små som store virksomheder i mange forskellige brancher og være en relevant samarbejdspartner for dem i deres teknologibaserede innovations- og udviklingsaktiviteter. Det gælder også virksomheder, som skal til at tage de første skridt med at integrere teknologi i deres forretning. Vores ambition er at møde alle virksomheder i faglig øjenhøjde og inspirere dem til at finde bæredygtige løsninger," siger Conni Simonsen.

Virksomheder kan fra september måned 2019 benytte sig af Engineering Labs værksteder og laboratorier i Herning, og Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet er allerede i tæt dialog med det lokale erhvervsliv omkring nye fælles udviklingsprojekter.

Hilser nye ingeniører og Lab velkommen

"Manglen på kvalificeret arbejdskraft, fx ingeniører, er en af de større udfordringer for erhvervsområdet i Herning og omegn. Derfor er vi glade for, at Aarhus Universitet har valgt at udvide deres ingeniøraktiviteter i Herning. Udover at Aarhus Universitet til sommer starter to nye ingeniøruddannelser op, så har de også valgt at placere et Engineering Lab i Herning, siger Henrik Kjeldsen, erhvervs- og borgerservicechef i Herning Kommune. Han fortsætter:

"Aarhus Universitet vægter samspillet mellem universitet og erhvervsliv højt, og flere af områdets virksomheder har allerede et godt samarbejde med universitetet. I det nye Lab får virksomhederne let adgang til den nyeste viden, og vi håber, at det vil bane vejen for nye samarbejder mellem områdets virksomheder og universitetet. Det nye Engineering Lab giver også de studerende mulighed for at lære områdets virksomheder at kende allerede i deres studietid. Vi håber, at det vil gøre deres vej fra studerende til ansat kort, og at deres karrierevej vil starte med en ansættelse i nogle af de lokale virksomheder."

Kontaktinfo

Lajla Johansen
Udviklingskonsulent
Tlf.: 96288519
Mobil: 22553562
Send e-mail til beklj@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.