Tilbage

Herning bliver hjemmebane for håndbold-kvinderne ved EM 2020

Torsdag aften afslørede Dansk Håndbold Forbund, at Jyske Bank Boxen i Herning bliver hjemmebane for Danmark, når der i 2020 er EM i Kvindehåndbold i Danmark og Norge.
04. april 2019

Vm 15 Foto Af Mch Lars Moeller 10

Foto af MCH/Lars Møller

Når Europas bedste kvindelige håndboldspillere i 2020 skal kæmpe om EM-titlen, får Danmark fordel af hjemmebane i hele Danmarks nationalarena, Jyske Bank Boxen.

Det fortalte Dansk Håndbold Forbund, da der torsdag var lodtrækning til EM-kvalifikationen i København.

Værtskabet er delt mellem Danmark og Norge. Begge lande får glæde af to grupper i indledende runde og én mellemrunde, mens kampene i finale-weekenden spilles i Oslo.

Jyske Bank Boxen bliver vært for Danmarks indledende gruppe og for Danmarks mellemrunde. Det er endnu ikke besluttet i hvilken by, den anden indledende gruppe i Danmark skal spilles.

Som et kuriosum er Herning og Jyske Bank Boxen i øvrigt den første by og arena i verden, der har lagt gulv til alle de fire store håndboldmesterskaber, såvel EM som VM for både mænd og kvinder. EM i december 2020 vil således markere 10 års jubilæet for den første store slutrunde i Jyske Bank Boxen. 

En stor fest

I Herning ser man frem til endnu en gang at være værter for Danmark ved et stort internationalt håndboldmesterskab, hvilket man senest var ved VM i Herrehåndbold i januar 2019, hvor det danske landshold vandt en overbevisende guldmedalje.

- Vi er stolte over, at DHF igen har valgt Herning som værtsby til en stor international slutrunde. Det bliver femte gang på 10 år, at Jyske Bank Boxen er hjemmebane for et dansk håndboldlandshold, og det er altid en fornøjelse at se det engagement som hele DHF, og ikke mindst spillerne, lægger for dagen. Vi ser frem til at huse en stor fest for mennesker fra hele landet i december 2020, siger borgmester i Herning Kommune, Lars Krarup. 

Gensynet vækker naturligvis også glæde i MCH A/S, der driver Jyske Bank Boxen. 

- Stort tillykke til DHF og Danmark med endnu en stor slutrunde. Vi elsker håndbold og mesterskaber, og glæder os over, at DHF igen viser os den tillid, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S og slår fast:  

- Vi glæder os til at byde både nationer og publikum velkommen, og vi vil gøre os umage for at skabe hele Danmarks hjemmebane i tæt samarbejde med DHF og Herning Kommune. 

Danmark spiller sin åbningskamp i Jyske Bank Boxen fredag 4.december eller lørdag 5.december 2020.

Overblik over håndboldslutrunder i Herning:

- Januar-februar 1978: VM for mænd. Det niende (indendørs) VM i håndbold og det første på dansk jord. Mesterskabet blev spillet i 23 forskellige byer fordelt over næsten hele landet, heriblandt Herning, hvor kampene blev spillet i den runde hal B i MCH Messecenter Herning.

- December 1996: EM for kvinder. Blev spillet i fire danske byer. Blandt andet blev semifinaler, placeringskampe og finalen spillet i den runde hal B i MCH Messecenter Herning. Her vandt Danmark over Norge.

- December 2010: EM for kvinder. Delt værtskab mellem Norge og Danmark, hvor kampene blev spillet i tre byer. Mellemrunde (gruppe 1), semifinaler, bronzekamp og finalen, hvor Norge slog Sverige, blev spillet i den nybyggede Jyske Bank Boxen.

- Januar 2014: EM for herrer. Blev spillet i fire danske byer, heriblandt Herning, som var hjemmebane for Danmarks kampe i den indledende runde og i mellemrunden. Også semifinalerne og finalen, hvor Frankrig slog Danmark, blev spillet i Jyske Bank Boxen.

- December 2015: VM for kvinder. Kampene blev spillet i fire danske byer. Danmarks kampe og finalestævnet blev spillet i Jyske Bank Boxen, hvor Norge vandt over Holland i finalen.

- Januar 2019: VM for herrer. Delt værtskab mellem Tyskland og Danmark. Jyske Bank Boxen var vært for 14 af de 15 kampe i Danmarks indledende gruppe, herunder fire af Danmarks fem kampe samt alle ni kampe i den danske mellemrundegruppe, placeringskampene om 5.- til 8.-pladsen samt bronzekampen og finalen.

Kontaktinfo

Lars Krarup
Borgmester
Tlf.: 96282322
Send e-mail til borgmester@herning.dk

Søren Juul Baunsgaard
Kultur- og fritidschef
Tlf.: 96288630
Mobil: 40101525
Send e-mail til soren.baunsgaard@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.