Tilbage

Klokkeværk spiller dine hemmeligheder

Fra onsdag kan du indtale dine hemmeligheder i en telefonboks på Tinghus-pladsen – og få dem oversat til musik for kirkeklokker
03. april 2019

Hemmeligheder Bygger Bro

Nu kan du lettet hjertet for alle dine inderste hemmeligheder - og få dem spillet som musik.

Onsdag 3.april blev en telefonboks sat op på Tinghuspladsen i Herning. Her vil den frem til slutningen af april stå til rådighed for indtaling af hemmeligheder.

Efterfølgende vil en special-designet software "oversætte" hemmelighederne til et værk, der kan spilles på kirkeklokker.

"Hemmeligheder bygger bro" hedder projektet, og de herningensiske hemmeligheder vil blive opført på Herning Kirkes klokkespil under Kulturfest Herning, lørdag 15.juni.

Lydoptagelsen vil efterfølgende blive omdannet til klokke-musik af kunstnerduoen "The Overheard", der består af Morten Riis og Marie Højlund (der også optræder under navnet "Marybell Katastrophy" og er medlem af Nephew).

Duoen arbejder med lydkunst, og med projektet "Hemmeligheder bygger bro" laver de referencer mellem kirkeklokkernes traditionelle rolle som budbringere af store nyheder, fra dåb, bryllup og begravelse, til krig og oversvømmelser, til nutiden, hvor klokkerne skal være budbringer af vores inderste hemmeligheder.

Projektet er en del af Aarhus Festuge, og telefonboksen vil også besøge Randers og Silkeborg.

De tre værker vil bliver opført på klokkerne i Aarhus Domkirke under festugen. 

Læs mere om Kulturfest Herning på dette link.

Kontaktinfo

Pia Trab Worm
Projektleder og kulturkonsulent
Tlf.: 96288634
Mobil: 51189094
Send e-mail til bekpw@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.