Tilbage

Årets modtager af handicapprisen hjælper døv-blinde

Linda Leifing Nielsen inviterer hver måned mennesker, der er døv-blinde til komsammen i Sct. Johannes Kirke i Herning. Hendes frivillige arbejde er nu belønnet med handicapprisen 2019.
11. december 2019

Én gang om måneden mødes mennesker, der er døv-blinde i Sct. Johannes Kirke i Herning.

Det har de gjort i mange år, og det kan de især takke Linda Leifing Nielsen for. Hun arrangerer møderne og har i det hele taget en stor rolle at spille i det døv-blinde samfund i Herning Kommune.

Dét arbejde blev onsdag 11. december belønnet med årets handicappris 2019 i byrådssalen i Herning.

- Linda Leifing Nielsen er en værdig modtager af årets handicappris. Hun har hjertet på rette sted og er både engageret og vedholdende. Hun er indbegrebet af en ildsjæl, og det er værd at belønne, forklarer formand for Handicaprådet i Herning Kommune, Birgit Jonassen.

Foruden at arrangere de månedlige møder er Linda Leifing Nielsen også aktivt medlem af øjenforeningen Glaukomforeningen - både lokalt og nationalt.

En flot indstilling

Det er en veninde til Linda Leifing Nielsen, der har indsendt indstillingen. Her bliver Linda Leifing Nielsen blandt andet beskrevet som en person, der ikke holder mund, hvis hun kan gøre en forskel.

- Det er utrolig positivt i mine øjne, for vi får kun ændret forholdene for de handicappede til det bedre ved at sige vores mening og lade andre se tingene fra de handicappedes perspektiv, siger Birgit Jonassen.

Linda Leifing Nielsen er selv meget svagtseende, men det er ingen hindring for, at hun fortsætter sit godhjertede arbejde.

Der var foruden Linda Leifing Nielsen to andre nominerede. Orkestret Moonlight var nomineret for sine frivillige koncerter på bosteder og institutioner rundt om i kommunen, og Fermaten var nomineret for sin værtsrolle til fire årlige koncerter for personer med udviklingshæmning.

Foto: Tobias Nørgaard Pedersen/Herning Kommune

Foto: Tobias Nørgaard Pedersen/Herning Kommune

Kontaktinfo

Birgit Jonassen
Formand for Handicaprådet
Tlf.: 22371640
Send e-mail

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Læs mere om sikker mail