Tilbage

Statsministeren indvier ny skole ved Herning

Når der 6. januar er første skoledag nogensinde på Lindbjergskolen i Hammerum-Gjellerup, vil statsminister Mette Frederiksen stå for åbningen
10. december 2019

Lindbjergskolen Foto Af Tobias Nørgaard Pedersen

Der er lagt op til et brag af en fest, når eleverne på Lindbjergskolen skal indtage deres helt nye skole for første gang mandag 6.januar.

Den nye skole bliver indviet af statsminister Mette Frederiksen, der har takket ja til en invitation til at få en rundvisning og holde en åbningstale foran de cirka 1000 elever og lærere, der får deres daglige gang på skolen.

For eleverne starter første dag efter juleferien med, at de møder ind på deres "gamle skoler", og derfra går mod den nye skole. Undervejs mødes de to elev-konvojer og blandes til én stor karavane, der så kan indtage deres nye faciliteter i samlet flok.

Efter nogle timer i de nye lokaler vil den officielle indvielse gå i gang klokken 13.00, hvor alle elever og lærere samles og synger en sang, inden der vil være korte taler ved statsminister Mette Frederiksen, borgmester Lars Krarup og skoleleder Erik Tangen Søgaard.

Om Lindbjergskolen

Den nye skole erstatter de to folkeskoler i henholdsvis Hammerum og Gjellerup, og ligger ca. 6 kilometer øst for Herning centrum.

Skolen får cirka 950 elever.

Som noget nyt vil elever i mellemtrin og udskoling (4.-9.klasse) ikke have stamlokaler. I stedet er undervisningslokalerne faglokaler og indrettet til det fag, der undervises i.

Hver af de tre aldersgrupper, indskoling, mellemtrin og udskoling, får deres egen afdeling, eller "kvarter", med egne fælles-arealer. Samtidig laves der et centralt mødested, hvor alle skolens elever kan færdes.

Den nye skole er bygget sammen med Hammerum-Gjellerup Hall'n, og byggeprojektet indeholder også en ny hal samt en filial af Herning Bibliotekerne, der både skal fungere som skolebibliotek og folkebibliotek.

Den samlede pris for byggeriet er omkring 200 millioner kroner.

Lindbjergskolen er den fjerde helt nye folkeskole som indvies i Herning Kommune siden kommunalreformen i 2007. Endnu en helt ny folkeskole i Herning by er i planlægningsfasen.

Det er KPC A/S, der har bygget skolen, som er tegnet af Årstiderne Arkitekter.

Læs mere om Lindbjergskolen på dette link. 

Kontaktinfo

Lars Krarup
Borgmester
Tlf.: 96282322
Send e-mail til borgmester@herning.dk

Louise Maria Raunkjær
Direktør for Børn og Unge
Tlf.: 96286000
Mobil: 20948586
Send e-mail til louise.raunkjaer@herning.dk

Erik Tangen Søgaard
Skoleleder
Tlf.: 96287151
Mobil: 24453339
Send e-mail til lbses@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.