Tilbage

Flere elever og lærlinge får chancen for udveksling

Herning Kommune er blevet medlem af den internationale organisation Xarxa FP, hvor 33 byer fra forskellige lande samarbejder om at sende unge på udveksling.
08. februar 2019

Byer som Berlin, Barcelona, Bruxelles, Lissabon og Rom er medlemmer. Nu er Herning Kommune også.

Der er tale om nonprofit-organisationen Xarxa FP - et europæisk bysamarbejde, som har til formål at få elever og lærlinge på udveksling.

Aftalen med Xarxa FP kom i hus i tirsdags, og den er sådan skruet sammen, at elever fra Herningsholm Erhvervsskole og Social- og Sundhedsskolen i Herning kan søge om udveksling i en af de 33 medlemsbyer fordelt over 14 lande.

10 elever er på vej til udlandet

Sidste år kom i alt 510 erhvervsskoleelever fra medlemsbyerne på udveksling via Xarxa FP. Tallet er stigende, og allerede nu er der lavet udvekslingsaftaler for elever fra Herning Kommune.

- Vi har indtil videre aftaler, som sender 10 elever fra erhvervsskolen på udveksling i blandt andet Spanien, mens vi selv modtager 4 elever fra nogle af de andre byer, fortæller Torben Palle Nielsen, der er uddannelsesleder ved Herningsholm Erhvervsskole og udnævnt til at være 'mobility manager'.

En mobility manager er groft sagt det samme som en kontaktperson. Torben Palle Nielsen har ansvaret for at tage imod de udenlandske elever og følge dem under hele forløbet.

På samme måde vil de danske elever få tilknyttet en mobility manager i de byer, de er på udveksling. Dermed skabes der tryghed og ro til at suge masser af viden til sig under forløbet.

En gevinst for erhvervslivet

Typisk vil eleverne/lærlingene møde nye teknikker og anderledes projektstyring. Samtidig er det i sig selv udviklende for de unge at bo i et andet land i et periode.

- De erhvervsskoleelever, som kommer på udveksling, oplever både faglig, personlig og sproglig udvikling. Det betyder, at eleverne får lettere ved at finde job efterfølgende, fordi de har erfaringer med i rygsækken, som ikke mange andre har. Vi ser med andre ord gode perspektiver i at være medlem af Xarxa FP, fortæller Henrik Kjeldsen, Erhvervs- og Borgerservicechef ved Herning Kommune.

Xarxa FP giver også mulighed for at udveksle medarbejdere mellem de mange institutioner, der er repræsenteret i byerne.

Barcelona Xarxa FP

Kontaktinfo

Henrik Kjeldsen
Erhvervs- og Borgerservicechef
Tlf.: 96288510
Mobil: 21295343
Send e-mail til henrik.kjeldsen@herning.dk

Merete Gammelmark
Udviklingskonsulent
Tlf.: 96288505
Mobil: 21194522
Send e-mail til bekmg@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.