Tilbage

Forældre får én fælles indgang til både skole, SFO og dagtilbud

Skoleintra, SFO og på sigt også dagtilbud. Snart vil disse institutioner blive samlet i samme IT-system, så forældre vil kunne holde sig ajour på deres børns institutionsliv ét sted.
27. februar 2019

I dag er det om at holde tungen lige i munden, hvis man har børn i forskellige aldersgrupper og skal holde styr på kommunikationen fra de forskellige institutioner. Det kan ske via blandt andet Skoleintra og NemBørn.

Efter sommerferien bliver det dog lidt nemmere at være forældre. I hvert fald når vi snakker om at holde sig opdateret.

Til august bliver skoleintra nemlig udskiftet med det nationale IT-system AULA, som i første omgang kommer til at rumme et samlet overblik over familiens børn på tværs af skole og SFO.

Om et år erstatter AULA også NemBørn, som er dét system, dagplejen, vuggestuer og børnehaver bruger til at kommunikere med forældrene.

Dermed kan forældre få det totale overblik ét sted.

70 AULA-agenter bliver uddannet i AULA

Lige nu er skoler og SFO'er ved at forberede overgangen.

Helt konkret betyder det, at 55 repræsentanter fra skolerne og 15 medarbejdere fra kommunens SFO'er i denne uge samlet er på Snejbjerg Skole for at blive oplært i brugen af det nye system.

De i alt 70 personer bliver kaldt for AULA-agenter, og de får en særlig grundig indføring i det nye IT-system. Dermed er de i stand til at hjælpe kollegaerne, når systemet går i luften til august.

AULA er et nationalt IT-system, som alle kommuner i landet har valgt at tilslutte sig på skoleområdet. 95 af landets kommuner vil fremover også bruge AULA på dagtilbudsområdet.

Kontaktinfo

Jens Ole Bjærg Mogensen
IT og Medievejleder
Tlf.: 21247244
Mobil: 21247244
Send e-mail til jens.ole.mogensen@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.