Tilbage

Ny bogkuffert til alle 2-årige

De fire bøger i den nye bogkuffert er specielt udvalgte - en enkelt bog er endda specialfremstillet.
11. februar 2019

Når en dreng eller pige fylder 2 år i Herning Kommune, får forældrene en besked i deres e-boks.

Her står, at de kan besøge biblioteket i Herning og hente en gratis bogkuffert - en indsats der skal give børnene bedre muligheder for at forbedre sproget i en tidlig alder.

Nu er der igen en ny udgave af bogkufferten på gaden. Indholdet i kufferten bliver nemlig skiftet ud hvert andet år. På den måde kan også familier med flere børn have glæde af at hente en kuffert.

Bog specialfremstillet til lejligheden

I den nye kuffert er der et vendespil over temaet venner, en ny Lilli-bog, en ny Kaj-bog og en bog om Lille Krokodille. Der er også en særlig udgave af bogen 'Hvem er jeg', skrevet af Lotte Salling.

Lotte Sallings bog er speciel, for den er skrevet på en direkte forespørgsel fra Herning Kommune.

- Vi har været rigtig glade for 'Hvem er jeg'-serien, og da jeg opdagede, at der ikke var en ny udgave til bogkufferten, kontaktede jeg forfatteren for at spørge, om hun havde lyst til at lave en ny udgave, fortæller tale- og hørepædagog Elin Haahr Jepsen, Herning Kommune.

Den idé var forfatteren med på, og i tæt samarbejde med kommunen blev der skrevet en ny bog - denne gang med smådyr som tema.

Vi vil gerne af med flere

Tilbuddet om den gratis bogkuffert har cirka 41 % af forældrene i kommunen valgt at tage imod, men vi vil gerne ud til hver eneste familie med bøgerne.

- Vi ser selvfølgelig gerne, at flest muligt får glæde af bøgerne. Det giver rigtig god mening at have disse bøger derhjemme, for det er præcis samme bøger, børnene møder i vuggestuen eller hos dagplejeren, siger Elin Haahr Jepsen.

Det kan i voksne ører måske lyde kedeligt, at børnene allerede kender historierne, men det er netop hele fidusen.

- Gentagelser er en af hemmelighederne bag at lære nye ord, og derfor har vi valgt, at alle vores børnepasningstilbud har samme bøger, forklarer Elin Haahr Jepsen.

Herning Kommune har delt bogkufferten ud til de 2-årige i kommunen siden 2014.

Hvis man ikke har fået hentet bogkufferten, kan det stadig nås. Barnets navn står stadig på listen, selvom det er et år siden, barnet fyldte 2 år.

Bogkuffert

Kontaktinfo

Elin Håhr Jepsen
Talehørelærer og fagkoordinator
Tlf.: 96286607
Mobil: 20674147
Send e-mail til cbfeh@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.