Tilbage

Herning har fået en håndbold-skulptur – bysbarnet Nøddesbo er håndmodel

I denne weekend afslørede Herning Kommune en ny håndbold-skulptur, der er en hyldest til håndbold, til VM og til bysbarnet Jesper Nøddesbo
14. januar 2019

Edit Jesper Noeddesbo Og Ulrik Hyldgaard Ved Skulpturen

- Jeg er selvfølgelig stolt. Det er da stort, at min hånd nu skal stå her, i den by jeg kommer fra, i mange, mange år fremover.

Sådan lød det fra Jesper Nøddesbo, da han lørdag, midt under IHF Men's World Championship 2019, som han er ambassadør for, var med til at afsløre en helt ny skulptur i Herning.

Skulpturen er omtrent 3,5 meter høj og udført i rustfrit stål af Herning Trapper og Kleinsmedie. Det er samme firma, som udførte en cykelskulptur til én af Hernings rundkørsler, da Herning var vært for Giro d'Italia i 2012.

Den hånd der i skulpturen holder en håndbold er baseret på en tegning af Jesper Nøddesbos hånd.

- Men denne skulptur slår vi to fluer med et smæk. Vi får tilføjet endnu et skulpturelt element til Hernings indfaldsveje, og samtidig markeret at Herning og håndbold hører sammen. Dette er den fjerde store, internationale håndbold-slutrunde, som DHF har valgt at lægge i Herning siden 2010, og det var helt naturligt for os, at så godt et samarbejde også skulle markeres. At det så ovenikøbet er lykkedes at få Jesper Nøddesbo, der stammer fra Herning, og har spillet ungdomshåndbold her i kommunen, til at "give en hånd med", er vi rigtig glade for, siger Ulrik Hyldgaard, formand for byplanudvalget i Herning Kommune.

Herning nye skulptur står i rundkørslen, hvor Dronningens Boulevard møder Mads Eg Damgaards Vej, og dermed kun få hundrede meter fra MCH Messecenter Herning, der har været ramme om en lang række internationale håndbold-mesterskaber. Med placeringen vil trafikanter, der ankommer til Herning fra vest, fremover blive mødt af den store håndbold-hånd.

Det har kostet cirka 75.000 kroner at producere og opstille skulpturen.

Fakta:

IHF Men's World Championship 2019, VM i håndbold, løber fra 10. - 27. januar, og kampene er i år delt mellem Danmark og Tyskland.

De fire indledende grupper spilles i Berlin, München, København og Herning, mens de to puljer i mellemrunden spilles i henholdsvis Köln (Tysklands kampe, hvis de går videre) og Herning (Danmarks kampe, hvis de går videre).
Semifinalerne spilles i Hamborg, mens placeringskampe, bronzekamp og finale spilles i Herning.

Den danske del af turneringen er arrangeret af Dansk Håndbold Forbund i samarbejde med Sport Event Denmark, Herning Kommune, Region Midtjylland og Københavns Kommune.

Kontaktinfo

Ulrik Hyldgaard
Formand for Byplanudvalget
Tlf.: 97211920
Mobil: 21572264
Send e-mail til byruh@herning.dk

Elo Christensen
Sport Event Manager
Tlf.: 96288641
Mobil: 29288197
Send e-mail til bekec@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.