Tilbage

Vejen til Snejbjerg har fået en makeover

Det sidste egetræ er netop plantet i vejkanten langs Ringkøbingvej og markerer dermed afslutningen på et forskønnelsesprojekt af strækningen mellem Snejbjerg og Herning.
15. januar 2019

En cirka 1,4 kilometer lang strækning af Ringkøbingvej har fået en makeover.

Strækningen, som løber fra Snejbjerg Kirke til krydset ved Teglvænget, har blandt andet fået installeret LED-belysning langs cykelstien, og 80 egetræer er plantet langs vejen. Alt sammen for at gøre strækningen mere indbydende.

- Vi skulle i forvejen i gang med at udskifte det øverste lag asfalt på vejen, og vi havde desuden afsat midler til ny belysning langs cykelstien. Derfor var det oplagt at se på, om vi i samme ombæring kunne gøre mere for at skabe en smukkere indfaldsvej til Snejbjerg, forklarer formand for Byplansudvalget, Ulrik Hyldgaard.

Færre biler - mere hygge

Ringkøbingvej er tidligere amtsvej, og med en bredde på op mod 11 meter var vejen anlagt til at kunne tage en betydelig mængde trafik.

Men mængden af biler ændrede sig, da Dr. Boulevard blev ført syd om Snejbjerg. Da blev Ringkøbingvej en kommunal vej, men dimensionerne forblev de samme.

- Det har vi nu lavet om på. Vi har nu valgt at gøre kørebanen smallere for at give strækningen et mere hyggeligt udtryk. Med de mange opstammede egetræer langs vejen, bliver der en helt anden stemning, og det nye belysning gør forhåbentlig også turen mere behagelig for cyklisterne, siger Ulrik Hyldgaard.

Også cyklisterne får nyt asfalt. Det arbejde er planlagt til 2020.

Pengene til forskønnelsen af Ringkøbingvej kommer blandt andet fra forskønnelsespuljen, som blandt andet er lavet med det formål at forskønne indfaldsveje i Herning Kommune.

dekorativt billede

Kontaktinfo

Ulrik Hyldgaard
Formand for Byplanudvalget
Tlf.: 97211920
Mobil: 21572264
Send e-mail til byruh@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.