Tilbage

Pigekor får kulturpris

Da årets vinder af Herning Kommunes Kulturpris blev udnævnt, faldt valget på MidtVest Pigekor
27. juni 2019

Kulturpris 2019 - foto Tobias Nørgaard Pedersen 

I 29 år har Herning Kommune uddelt en årlig Kulturpris, og tirsdag eftermiddag blev årets pris uddelt.

Da borgmester Lars Krarup afslørede vinderen, var det MidtVest Pigekor.

- Årets prismodtager er ikke bare én person - det er rigtig, rigtig mange personer, der siden år 2000 har bidraget, til at Herning Kommune lyder godt. I de 19 år der er gået, har årets prismodtagere været med til at sætte Herning på Danmarkskortet. Og undervejs har hundredvis af børn og unge fået store oplevelser, lød det blandt andet i Lars Krarups tale.

MidtVest Pigekor, der faktisk er vokset til at omfatte både pigekor, juniorkor og børnekor, er en integreret del af det meget store kor-miljø, som er opbygget i Herning siden årtusindeskiftet. Korene er en del af Den Jyske Sangskole, der gennem årene har styrket og udviklet tusindvis af børnestemmer og børneliv. Siden 2014 har det nationale samarbejdsforum Sangens Hus også haft udgangspunkt i Herning.

I sin tale takkede borgmester Lars Krarup de mange børn, unge, forældre og frivillige, der gennem årene har sikret, at MidtVest Pigekor i dag er et af landets mest anerkendte, og så takkede han korets leder Dorte Bille, der i år 2000 fik ideen til et pigekor i Herning Kommune.

- Tak for at føre ideen ud i livet på så kompetent og sympatisk vis. Når vi i dag kan tildele MidtVest Pigekor kulturprisen, så er det ikke mindst din fortjeneste, sagde Lars Krarup.

Dorte Bille modtog prisen og kvitterede med tak.

- Jeg er meget stolt over, og meget glad for, denne anerkendelse af mit arbejde og af det kor, vi stiftede i 2000. Det er lykkedes at fastholde og udvikle den vision og den idé, vi lagde til grund. Og vi får fantastisk støtte og opbakning fra Herning Kommune. Det er vi meget taknemmelige for, sagde Dorte Bille efter at have fået prisen overrakt af borgmester Lars Krarup.

Om Kulturprisen

En gang om året uddeler Herning Kommune en kulturpris. Prisen kan tildeles grupper, foreninger, institutioner, enkeltpersoner eller kulturelle miljøer i kommunen. Med kulturprisen følger et pengebeløb på 10.000 kr.

Kulturprisen gives til modtagere, som har:
- Ydet en fremragende amatør eller professionel indsats inden for billedkunst, drama, musik eller andet kunstnerisk område.
- Været med til at fremme og synliggøre kulturelle aktiviteter i Herning Kommune.
- Udvist kulturelt mod og nytænkning.
- Taget initiativer og virket som igangsætter og inspirator på det kulturelle område.

Kontaktinfo

Lars Krarup
Borgmester
Tlf.: 96282322
Send e-mail til borgmester@herning.dk

Søren Juul Baunsgaard
Kultur- og fritidschef
Tlf.: 96288630
Mobil: 40101525
Send e-mail til soren.baunsgaard@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.