Tilbage

Historisk spadestik til nyt forsknings- og uddannelsescenter

Tirsdag eftermiddag 14. maj blev byggeriet af NIDO | danmark sat i gang.
14. maj 2019

NIDO | danmark, det kommende forsknings- og uddannelsescenter i tilknytning til supersygehuset i Gødstrup, er nu under opførelse.

Første spadestik blev taget tirsdag 14. maj over middag af regionsrådsformand Anders Kühnau (S). 

På talerlisten ved den historiske begivenhed var naturligvis også Herning Kommunes borgmester Lars Krarup, (V). 

- Vi sætter i dag gang i et af de mest markante og ambitiøse byggerier i Midt- og Vestjylland nogensinde. NIDO | danmark bliver en kæmpe drivkraft, når det handler om at tiltrække viden, vækst og kvalificeret arbejdskraft til hele det midt- og vestjyske område, sagde Lars Krarup blandt andet i sin tale. 

Mange er gået sammen om projektet

NIDO | danmark koster 142,8 millioner kroner at opføre. Finansieringen er kommet i hus takket være et offentligt-privat samarbejde med økonomisk opbakning fra Region Midtjylland, seks kommuner i området og det lokale erhvervsliv. Herning Kommune har alene givet 20 millioner kroner. 

På NIDO | danmark vil der blive forsket i de store folkesygdomme på højt, internationalt niveau. Samtidig vil der blive uddannet sundhedspersonale og udviklet nye velfærdsløsninger. 

Centret skal efter planen tages i brug samtidig med supersygehuset i 2020. 

NIDO | danmark vil til den tid være i to etager, og centrets 5.000 kvadratmeter vil byde på blandt andet laboratorier, biobank, undervisningslokaler, konferencefaciliteter og forsker- og ph.d-kontorer. 

 

 

 

Kontaktinfo

Lars Krarup
Borgmester
Tlf.: 96282322
Send e-mail til borgmester@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.