Tilbage

Herning Kommune ønsker at sige farvel til diesel-busser

Kommunen går miljømæssigt i offensiven med nyt, banebrydende udbud på bybusdriften.
20. maj 2019

Herning Kommune tager nu et opsigtsvækkende træk omkring bybusdriften. Politisk er der i kommunen enighed om at sætte et ambitiøst mål om, at bybusnettet i fremtiden skal være udledningsfrit. Det betyder intet CO2-udslip. Og samtidig en langt mindre støjbelastning fra bybusserne i det daglige.

Et nuværende udbud, som lagde op til en kombineret brint- og dieselløsning for bybusdriften, annulleres. I stedet laves i samarbejde med Midttrafik et nyt udbud, som lægger op til, at for eksempel el eller brint skal være drivmiddel for busserne.

Bybusser, der kører på diesel, vil altså snart være fortid i Herning Kommune. Samtidig droppes tanken om i et vist omfang at benytte biodiesel.

Mener det alvorligt

- Desværre lykkedes det ikke i første omgang at få satsningen på brintbusser til at lykkes. Den løsning, vi blev præsenteret for, var simpelthen for dyr. Men vi mener vores miljøsatsning alvorligt. Derfor vil vi i det nye udbud slet ikke medtage muligheden for at lade bybusserne køre på diesel i fremtiden, siger Joan Hansen, (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune.

Herning Kommunes nuværende kontrakt på bybuskørsel udløber 31. marts 2020. Derfor haster det med at få det nye udbud på plads.

- Overgangen til de udledningsfri busser skal være kortest mulig. Samtidig skal det undersøges, om der kan hentes støtte til indførelsen af et udledningsfrit bybusnet hos staten eller EU, siger Joan Hansen.

 

Kontaktinfo

Joan Hansen
Formand for Teknik- og Miljøudvalget
Tlf.: 40570500
Mobil: 40570500
Send e-mail til byrjh@herning.dk

Eva Kanstrup
Direktør for Teknik og Miljø
Tlf.: 96288003
Send e-mail til eva.kanstrup@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.