Tilbage

Herning bliver vært for VM i Taekwondo Poomsae

Omkring 1200 af verdens dygtigste Taekwondo-udøvere samles i maj 2020 i Herning
12. marts 2019

 Redigeret Foto Poomsae

I maj 2020 vil Herning igen være vært for et VM.

Det drejer sig om VM i Taekwondo Poomsae, den tekniske version af sporten.

Da der senest var VM i Taekwondo Poomsae - i Taipei i 2018 - deltog 1200 atleter. Sportens stigende popularitet betyder, at der forventes en stigning i antallet af deltagere ved VM i Herning.

- Taekwondo Poomsae er efterhånden en stor sport, ikke mindst internationalt, og danske atleter er også med fremme i medaljekampen. At vi nu bliver værter for et VM med 1200 deltagere og 300 officials falder godt i tråd med vores ambitioner om at tiltrække store sportevents. Vores mangeårige erfaring som vært for store internationale mesterskaber kan på denne måde give et boost til særligt hotel - og restaurationsbranchen i området, siger Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune.

Selve VM er placeret fra 17. - 24. maj 2020, og Herning Kommune har vurderet, at VM i Taekwondo Poomsae vil være en god anledning til at afprøve Kvik Hockey Arena som venue for store sportevents, da hallen i denne periode er is-fri.

Den nyrenoverede arena blev indviet i efteråret 2018, efter en ombygning til cirka 45 millioner kroner, der blandt andet betyder af arenaen kan byde på opgraderede publikumsforhold, bedre omklædningsfaciliteter og LED-kube i loftet.

Overtager fra Vejle

Poomsae er den tekniske variant af Taekwondo, hvor der konkurreres i at være bedst til at bevæge sig, bedømt på kraft, balance og korrekt udførelse.
Mesterskabet skulle oprindeligt have været afholdt i Vejle, da Dansk Taekwondo Forbund og Sport Event Denmark i 2016 bød ind på værtskabet og fik det. Men parterne har i fællesskab besluttet at give værtskabet videre til Herning.

- Vi har konstateret, at vi ville få problemer med at gennemføre VM i Poomsae på den måde, vi gerne vil afvikle events på i Vejle. Den lokale forankring af eventen står ikke så stærkt, som den gjorde tilbage i 2016. Derfor mente vi i fællesskab med Dansk Taekwondo Forbund og Sport Event Denmark, at det var rettidigt omhu at se efter andre muligheder. Med Herning som vært forbliver eventen på danske hænder, og det er den bedste løsning for alle parter, siger Sofie Plenge, direktør for Kultur og Fritid i Vejle Kommune.

Hos Sport Event Denmark er man glade for, at Herning har budt ind på værtskabet for VM i Taekwondo Poomsae.

- VM i Taekwondo Poomsae bliver en spændende event, som vi glæder os til. Med mesterskabet bliver Herning endnu engang værtsby for udøvere og hold fra hele verden. Vi forventer flere end 1200 udøvere, og dertil kommer officials og tilrejsende publikum. Det bliver en fest og godt for næringslivet i området, siger Lars Lundov, direktør for Sport Event Denmark

Du kan se en video med højdepunkter fra VM i Taekwondo Poomsae 2018 i Taipei på dette link.

Kontaktinfo

Lars Krarup
Borgmester
Tlf.: 96282322
Send e-mail til borgmester@herning.dk

Jørgen Krogh
Direktør for By, Erhverv og Kultur
Tlf.: 96288500
Mobil: 20674143
Send e-mail til bekjk@herning.dk

Elo Christensen
Sport Event Manager
Tlf.: 96288641
Mobil: 29288197
Send e-mail til bekec@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.