Tilbage

Ny 10.klasse i Herning er overraskende populær hos unge

Efter sommerferien er Herning Kommunes 10.klasses-tilbud placeret på Herningsholm Erhvervsskole, og den kombination har givet et boom i interessen
06. marts 2019

En massiv succes.

Sådan lyder vurderingen af det nye 10.klasses-tilbud i Herning Kommune, der starter efter sommerferien.

Efter første frist for indskrivning er elevtallet således steget markant, sammenlignet med 2018.

- Jeg er rigtig glad for, at de unge, og deres forældre, efter at have fået tilbuddet præsenteret, har taget så godt imod den nye form på vores 10.klasser, siger Dorte West, formand for Børne- og Familieudvalget.

Hvor der i skoleåret 2018/2019 er 68 elever indskrevet, så var der 2.marts i år allerede hele 103 elever klar til at starte i 10.klasse efter sommerferien.

Historisk set plejer tallene fra marts desuden at stige frem mod opstart. Det er nemlig stadig muligt at tilmelde sig.

Succes med Åbent Hus

Det var en del af budgetforliget for 2019, at Herning Kommune samler 10.klasses-tilbuddet med erhvervsskole og erhvervsgymnasier i et stort campus.

- Vi har i byrådet valgt at flytte 10.klasserne til Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier af flere forskellige årsager, blandt andet for at sikre en bedre overgang fra folkeskole til ungdomsuddannelse. Samtidig er det ingen hemmelighed, at vi gerne vil have flere unge til at have erhvervsuddannelserne med i deres overvejelser, når de skal vælge næste skridt i deres uddannelse, siger Dorte West.

Hos Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier har de hænderne over hovedet i begejstring.

- Der var stor interesse for vores åbent hus arrangement i januar, men vi havde slet ikke turdet håbe på så flotte søgetal allerede det første år. Det er vi utroligt glade for, siger Allan Kortnum, direktør for Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

Ungdomsmiljø

10. klasse på Herningsholm får til huse i nye klasselokaler i Handelshuset - midt imellem gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelser, så eleverne bliver en del af et ungdomsmiljø med mulighed for at "snuse til" flere uddannelsesveje, og derfor bliver klædt godt på til det endelige valg af ungdomsuddannelse.

- Det er helt nyt for os at udbyde 10. klasse, og vi går til opgaven med stor ydmyghed og med et godt team af erfarne undervisere. Vi glæder os meget til at byde 10. klasseeleverne velkomne på Herningsholm, siger Allan Kortnum.

Fakta:

Antal indmeldte i 10.klasse i Herning Kommune
2018: 68 elever per 15. august 2018
2019: 103 elever per 2.marts 2019 (tallet per 15. august forventes at være højere, da man fortsat kan melde sig til).

Kontaktinfo

Dorte West
Formand Børne- og Familieudvalget
Tlf.: 97351233
Mobil: 40259666
Send e-mail til byrdw@herning.dk

Preben Siggaard
Centerchef for Center for Børn og Læring
Tlf.: 20674145
Mobil: 20674145
Send e-mail til cblps@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.