Tilbage

Fart på nye, grønne tiltag for Herning Kommunes virksomheder

Der er ny hjælp på vej til virksomheder, der vil være grønne og tjene penge samtidig
22. november 2019

Klima, miljø og grøn omstilling er for alvor kommet på dagsordenen hos forbrugerne i de seneste år. Og rigtig mange virksomheder vil gerne være endnu mere grønne. Men hvordan kommer de i gang?

Den opgave har Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande og Herning Kommune nu sat gang i at løse.
Første skridt er et nyt værktøj til at skabe overblik, som både vejledere hos Erhvervsrådet og lokale virksomheder kan tage fat i, når de skal navigere i de mange nye begreber, som den grønne omstilling kræver.

Samtidig er der tale om et område, som på både lokalt, nationalt og internationalt plan byder på et væld af forskellige støttemuligheder og puljer, som virksomhederne kan søge støtte i.

Det nye værktøj er det første resultat af et øget fokus på bæredygtighed i Herning Kommune. I øjeblikket dannes konturerne samtidig af et helt nyt bæredygtighedscenter, som Herning Byråd har besluttet at oprette, der fremover skal sikre endnu flere konkrete initiativer,

Formanden for den politiske følgegruppe, der skal sikre, at Herning Kommune har løbende fokus på bæredygtighed, er 2. viceborgmester Rasmus Norup, og han glæder sig over, at virksomhederne nu får nye muligheder for at danne sig et overblik.

- Der er slet ingen tvivl om, at det også for virksomheder fremover vil være helt afgørende at blive bæredygtige i højere grad end i dag. Den gode nyhed er, at det langt hen af vejen kan være en rigtig god forretning, og jeg er glad for, at vi nu kan hjælpe virksomhederne ved at vise vejen derhen, siger Rasmus Norup.

Herning Kommune og Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande og har indgået en resultatkontrakt, der betyder, at 50 virksomheder i Herning Kommune hvert år skal have rådgivning og vejledning. Samtidig er der fundet eksterne midler til yderligere 58 virksomhedsbesøg.

- Med dette værktøj i hånden er der mulighed for at inspirere virksomhederne og vise de muligheder, der også ligger i den grønne omstilling. Samtidig kan vores rådgivere vise videre til de andre aktører, der kan hjælpe virksomhederne. Vi glæder os til at komme i gang med arbejdet, forklarer Kenneth Mikkelsen, direktør i Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande.

Hos Herning Kommune ser Erhvervs- og Borgerservicechef Henrik Kjeldsen også frem til at komme i gang.

- Værktøjet her er bare første skridt i en række af initiativer vi har på vej, og der vil også komme nye tiltag, der er mere borgerettede. Men virksomhederne har en enorm stor rolle i forhold til den grønne omstilling, og vi er glade for nu at kunne hjælpe de lokale virksomheder til at løfte den opgave, siger Henrik Kjeldsen.

Kontaktinfo

Rasmus Norup
2. viceborgmester
Tlf.: 91898813
Send e-mail til byrrn@herning.dk

Henrik Kjeldsen
Erhvervs- og Borgerservicechef
Tlf.: 96288510
Mobil: 21295343
Send e-mail til henrik.kjeldsen@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.