Tilbage

Herning bliver vært for fire-dobbelt VM i ridesport

Lørdag aften tildelte FEI, det internationale rideforbund, værtskabet for VM i springning, dressur, voltigering og para-dressur i 2022 til Danmark - og Herning
16. november 2019

140637 Jbr 37 Jbr7350

VM i dressur, paradressur, voltigering og springning i 2022 bliver det største internationale ridesportsmesterskab i Danmark nogensinde. Der er allerede nu lagt op til, at de to uger, som mesterskabet strækker sig over, bliver en fest med hesten i centrum. Konkurrencerne vil foregå fra 6. - 14. august 2022.

VM'et skal afvikles på MCH's faciliteter. Der bliver tale om én af de hidtil største sportevents i Herning Kommune, og borgmester Lars Krarup er ovenud glad for FEIs beslutning.

- Oven på denne nyhed er det er svært af få hænderne ned. Med et VM i flere olympiske discipliner kan vi forvente os sport i verdensklasse og rigtig mange besøgende i både Herning og hele regionen i august 2022. Det er nok en anden type fans end til f.eks. VM i Ishockey, men der vil komme mange af dem. Vi er en by, der godt kan lide at have gæster, og vi er allerede et centrum for de store hestesportsevents i Danmark med mere end 100.000 årlige gæster. Med et VM bygger vi nu oven på de gode erfaringer med at være vært for blandt andet EM i 2013 og den årlige World Cup Herning. Vi glæder os til, at hesteinteresserede i hele verden vil se mod Herning i 2022, og ser frem til samarbejdet med Dansk Rideforbund, Sport Event Denmark, MCH og VM-selskabet, siger Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune.

Det er den fjerde sportsgren, der også er på det olympiske program, hvor Herning bliver vært for et VM. (Tidligere tilfælde er VM i brydning i 2009, VM i Håndbold for kvinder i 2015 og mænd i 2019 og 1978, samt VM i Ishockey i 2018).

I alle fire foregående tilfælde har faciliteter og medarbejdere hos MCH været en afgørende faktor for, at der var tale om succesfulde VM-arrangementer.

Hos MCH A/S ser administrerende direktør Georg Sørensen frem til at danne rammen om det store arrangement.

- Jeg vil gerne lykønske dansk idræt og dansk ridesport med endnu et stort mesterskab i Danmark - og rette en varm tak til Dansk Ride Forbund, Herning Kommune, Sport Event Denmark, Dansk Varmblod og Equitour Aalborg for stærkt initiativ, vedholdenhed og godt partnerskab, siger Georg Sørensen, der glæder sig over udsigten til et glædeligt gensyn med de mange heste-elskere.

- Vi har en 40 år lang historik med hestearrangementer i verdensklasse i MCH, og det betyder meget for os, at vi nu får endnu en mulighed for at byde deltagere, presse og publikum fra hele Danmark og udlandet velkommen til MCH, og vi glæder os til, i et spændende og stærkt samarbejde, at skabe rammerne om endnu et verdensmesterskab, siger Georg Sørensen.

Hos Dansk Ride Forbund er formand Ulf Helgstrand begejstret.

- Man skal tænke stort, ellers opnår man aldrig store ting. Tænk hvad det betyder for dansk ridesport, at vi i 2022 skal have den allerstørste sportsbegivenhed på dansk grund. Værdien taler for sig selv, og vi er virkelig glade for den store mulighed, det er. Tak til Sport Event Denmark, Herning Kommune, Casper Cassøe og Jens Trabjerg for formidabelt samarbejde i hele forløbet - vi glæder os til at komme i gang!, siger Dansk Ride Forbunds formand, Ulf Helgstrand.

Casper Cassøe fra Dansk Varmblod og Jens Trabjerg fra Equitour Aalborg står bag det VM-selskab, der skal arrangere VM 2022, og de har haft en nervepirrende dag i Moskva, hvor VM-værterne skulle findes i et opløb mellem Danmark, Saudi Arabien og Rom.

- Dagen i dag har været lang, og det samme har tiden op til afgørelsen. Der er har været tidspunkter, hvor vi har troet på det, og andre tidspunkter, hvor vi har tvivlet. Da vi fik beskeden, blev vi rørte, og mega stolte. Vi glæder os helt vildt til at komme i gang. Det er en kæmpe ære, og vi kan kun påtage os det ansvar, fordi vi ved, vi har stor opbakning både økonomisk og fra de mange frivillige, vi har med os. Det er med gåsehud over hele kroppen vi nu står med den positive tilkendegivelse fra FEI, og vi er rystede, men glæder os helt vildt. Vi kan ikke takke Herning Kommune og Sport Event Denmark nok for deres opbakning i hele forløbet. Nu skal vi bare trække i arbejdstøjet, udtaler Casper Cassøe og Jens Trabjerg.

I begrundelsen for tildelingen til Danmark understregede FEI, at de, med Herning som venue og danskerne som samarbejdspartnere, havde valgt en sikker vinder. Dansk Ride Forbund, Herning Kommune, Sport Event Denmark og VM-selskabet har både erfaringerne og rammerne til at gøre VM i 2022 til et verdensklassearrangement.

- Vi har armene over hovedet. Rom og Saudi-Arabien bød ind på det fulde mesterskab. De var på papiret utroligt stærke! Det danske bud skrev sig ind med relevans og stor eventerfaring på tre af disciplinerne. Det er et godt signal, FEI, sender; VM'er skal være økonomisk overskuelige og skal have relevans for både ridesporten og værtsbyen. Vi ser frem til hestefest for både udenlandske og danske tilskuere, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark

Kontaktinfo

Lars Krarup
Borgmester
Tlf.: 96282322
Send e-mail til borgmester@herning.dk

Jørgen Krogh
Direktør for By, Erhverv og Kultur
Tlf.: 96288500
Mobil: 20674143
Send e-mail til bekjk@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.