Tilbage

Herningsholmskolen smager på matematik, dansk og grøn mad med Meyers

I uge 46 sætter Herningsholmskolen i Herning Kommune smag på skoleskemaet. ”Smag på fagene” er en temauge udviklet af Meyers Madhus for Herning Kommune.
14. november 2019

Mens eleverne fra 0.-3. klasse på Holtbjerg og 1. klasserne på Sjællandsgade smager sig gennem flere fag på skoleskemaet, bliver de klogere på bæredygtig mad tilberedt af sæsonens grøntsager.

Børnene skal ugen igennem sylte, bage og lave forskellige produkter. Produkterne sælger de til de øvrige elever på skolerne ved Børnenes Grønne Madmarked, der løber af stablen fredag på de to afdelinger. Fredag er forældrene inviteret indenfor til at se, hvad børnene har lært i ugens løb.

- Fra vores samarbejde omkring projektet Cool Beans ved vi, at madlavning og måltider kan en hel masse i skolen. Nu skal vi udforske, hvordan det kan bruges til at løfte læring i andre fag, siger Christian Rotbøl, centerleder for skoleområdet, Herning Kommune

Matematik med sanserne 

Smag på fagene kobler mad, smag og sanselighed med de typiske fag på skoleskemaet. På den måde er maden motor for den faglige forståelse af alt fra plus og minus til mål, vægt og størrelser. I Smag på fagene bruges grøntsager, korn og eddike i stedet for centicubes, spejle og mælkekartoner, som tit bliver brugt til at gøre læringen konkret.

- Smag På Fagene bygger på, at rigtig mange børn synes, det er sjovt at lave mad sammen, uanset hvordan de ellers har det med fagene i skolen. Her lærer de på en praktisk og levende måde, som kommer til at supplere den almindelige undervisning. Som en ekstra gevinst får vi sat miljø og bæredygtighed på skemaet, siger Mattias Krarup, køkkenchef i Meyers Madhus

Smag på fagene i fremtiden

Til en start er det to afdelinger af Herningsholmskolen, der dykker ned i årets tema "Grøn og bæredygtig mad". Center for Børn og Læring i Herning Kommune håber, at alle skolerne i Herning på sigt skal sætte smag, mad, råvarer og sanselighed på skoleskemaet i en hel uge en gang om året.

Herning Kommune og Meyers Madhus har tidligere samarbejdet om projektet Cool Beans, der har bragt madlavning og læring i køkkenet ind i skoledagen.

Kontaktinfo

Lone Krog
Skoleleder
Tlf.: 40414449
Mobil: 40414449
Send e-mail til herlo@herning.dk

Rene Nordentoft Madsen
Indskolingsleder
Tlf.: 96287844
Mobil: 22392693
Send e-mail til herrm@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.